Postet nga: Instalacioni

Ekspozita 'Mbi Lum’ hapet të shtunën në Galerinë Kombëtare

Artistja Abi Shehu dhe arkitektja Sara Rodiqi do të hapin të shtunën, në ora prej orës 16:00. në Galerinë Kombëtare të Kosovës, instalacioni  “Mbi Lum”.

Intalacioni i famshëm artistik me banane hahet nga një vizitor i muzeut në Seul

Imagjinojeni skenën: Jeni të uritur dhe muzeu të cilit jeni duke e vizituar ka një banane të ngjitur në mur. Të shkojë në djall instalacioni i artit. Stomaku dë...

Karrocat në shërbim të artit, Lulzim Zeqiri shpjegon domethënien e instalacionit ‘The Lightness of the Weight’

Pesë karroca të dorës, që shërbejnë për bartje, janë vendosur në sheshin “Adem Jashari”,  në një hapësirë në mes të objektit të Komunës së Prishtinë...

Gazmend Ejupi për instalacionin ‘Misioni: Ekzekutoni’: Përmes shisheve prezantohet ajo çfarë ndodhi në Fortesë në vitin 1999

Që nga 13 korriku 2021 në qendër të fshatit Fortesë (Bellacërkë) të Rahovecit është vendosur instalacioni “Misioni: Ekzekutoni”.

Përurohet instalacioni për masakrën në Fortesë të Rahovecit

Është prezantuar sot në Fortesë (Bellacërkë) të Rahovecit, instalacioni, “Misioni: Ekzekutoni”, i ideuar dhe punuar nga artisti Gazmend Ejupi.

Instalacioni i Petrit Halilajt dhe Alvaro Urbano ekspozohet në Prishtinë

Instalacioni “Lule Mosmëharro” i Petrit Halilajt dhe Alvaro Urbano do të ekspozohet në Prishtinë.

Protesta artistike e dërgon artistin Arianit Beqiri në polici  

Artisti Arianit Beqiri është ftuar në Policinë e Kosovës pas përfundimit të instalacionit të tij, “Pakoja e rimëkëmbjes ekonomike”.