Postet nga: GKK

Ekspozita ‘Ngjarja e një fijeje. Narrativat globale në tekstil ‘ hapet më 29 shkurt në Galerinë Kombëtare

Ekspozita kolektive “Ngjarja e një fijeje. Narrativat globale në tekstil”, e kuruar nga Inka Gressel, Susanne Weiß dhe Hana Halilaj, hapet më 29.02.2024, në ora 19:00, në Galerinë Kombëtare të Kosovë...

Galeria Kombëtare nis vitin me ekspozitën “Dita natë, nata vjet’

Galeria Kombëtare e Kosovës ka bërë të ditur se më 19 janar 2024 do të hapet ekspozita “Dita natë, nata vjet” e kolektivit “Haveit”.

Ekspozita ‘Kujtimet e së nesërmes’ hapet të premten në Galerinë Kombëtare

Ekspozita kolektive e Asociacionit të Artistëve Vizual të Kosovës, “Kujtimet e së nesërmes” hapet të premten, më 8 dhjetor 2023, në ora 20:00 në Galerinë Kombëtare të Kosovës (...

MKRS tregon se ku janë ekspozuar veprat e blera nga artistët vendorë

Mbi 80 vepra arti pamor të gjinive të ndryshme të artistëve vendorë ishin blerë nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në 2022. Një numër i konsiderueshëm i ...

Ekspozita 'Mbi Lum’ hapet të shtunën në Galerinë Kombëtare

Artistja Abi Shehu dhe arkitektja Sara Rodiqi do të hapin të shtunën, në ora prej orës 16:00. në Galerinë Kombëtare të Kosovës, instalacioni  “Mbi Lum”.

Pesë muaj nga shpallja e konkursit për blerjen e veprave, MKRS thotë se po negocion çmimet me artistët aplikues

Edhe pse kanë kaluar më shumë se pesë muaj prej kur Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit kishte hapur konkursin për blerjen e veprave të artistëve vendorë, ...

Të premten hapet ekspozita ‘Atelieja e piktorit të panjohur’ në Galerinë Kombëtare

Krijuesi Genc Kadriu do të hapë të premten ekspozitën “Atelieja e piktorit të panjohur” në Galeria Kombëtare të Kosovës.

Të premten hapet ekspozita ‘Lumturi Blloshmi. Nga e para’

Ekspozita retrospektive “Lumturi Blloshmi. Nga e para” do të hapet të premten, më 1 shtator 2023, në Galerinë Kombëtare të Kosovës. Ekspozita i dedikohet jetës dhe veprimtarisë së Lumturi ...