Postet nga: histori

Sot kujtohet 572 vjetori i Betejës së Sfetigradit  

Muzeu Historik Kombëtar në Tiranë ka kujtuar sot 572 vjetorin e Betejës së Sfetigradit, e cila u zhvillua në vitin 1448.  

Luftimi i pandemisë së coronavirusit në kohën moderne me metodat mesjetare

Vetëm pak muaj më parë askush nuk do të besonte se një virus do të paralizonte jetën normale në gjithë botën, sikurse edhe në Kosovë.

Mbushe 55 vjet nga vdekja e Fan Nolit

Sot mbushen 55 nga vdekja e Fan Stilian Nolit, shkrimtar, politikan, publicist e muzicient.

104 vjet nga vrasja e Isa Boletinit

104 vjet me parë, me 23 janar të vitit 1916, në Podgoricë të Malit të Zi është vrarë në pritë nga xhandarmëria malazeze heroi Isa Boletini, pak orë para se ushtria perandorake ...

Teksti mësimor panballkanik për historinë e prezanton keq të kaluarën e afërt të Kosovës

«Joint History Project» (Projekti i Historisë së Përbashkët) është një përpjekje për t’u ofruar profesorëve të historisë një tekst mësimor shumëperspektivësh ...

Botohet një libër për historinë e shkollave në Kosovë mes viteve 1830 - 1912

Numri i shkollave në Kosovë nga viti 1830 deri më 1912 ishte mjaft i madh dhe shumë i larmishëm. Por fatkeqësisht, gjatë kësaj periudhe nuk kishte një shkollë zyrtare ...

Publikohet dokumentari 'Prizreni, Qyteti i Burimeve dhe Bukurisë'

Fondacioni Lumbardhi sot lansoi dokumentarin “ Prizreni, Qyteti i Burimeve dhe Bukurisë” të prodhuar në vitin 1972.

Roli i harruar i Serbisë në Holokaustin e romëve

Mijëra romë u mbajtën nëpër kampe dhe u vranë në Serbinë e pushtuar nga nazistët gjatë Luftës së Dytë Botërore së bashku me ...