Postet nga: histori

Promovohet libri me dokumente amerikane për Shqipërinë

Organizuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, më 19.03.2024, në amfiteatrin e institutit është promovuar libri dokumentar, “Shqipëria në dokumentet amerikane 1945”.

"Buka e Harruar" - Historia e mullinjve që dikur furnizonin me miell tërë Kosovën, sot nën mëshirën e fatit (VIDEO)

Nevoja për ujë e miell, për të jetuar dhe për tregti është pasqyrë e jetës së dikurshme. Ndonëse mbi 80 mullinj ishin funksional vite më parë ...

28 Nëntori, data e tri ngjarjeve të rëndësishme për shqiptarët

Me aktivitete të ndryshme në mbarë vendin po shënohet 28 Nëntori, përvjetori i shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë.

115 vjet nga 'Kongresi i Alfabetit në Manastir’

115 vjet më parë në Manastir, kryeqytetin e Vilajetit të Manastirit - Prandoria Osmane, sot Maqedonia e Veriut nisi Kongresi i Alfabetit, i cili u mblodh për të caktuar një ...

Mbahet konferenca shkencore për Konferencën e Londrës

Organizuar nga Instituti i Historisë në Prishtinë “Ali Hadri” dhe Departamenti i Historisë në Fakultetin Filozofik të Universitetit “Hasan Prishtina” është mbajtur sot konferenca shkencore “Çështja shqiptare në Konferencën ...

Dy akademitë shqiptare do të takohen në Prishtinë për konferencë shkencore

Nesër do të nisë në Prishtinë konferenca shkencore dyditore "Studimet për shqiptarët në Britaninë e Madhe dhe në vendet e Evropës Veriore".

Instituti i Historisë promovon botimet e dy viteve të fundit

Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, ka promovuar sot botimet e tij të realizuara në vitet 2022-2023.

‘Kosova’ e Jusuf Buxhovit promovohet në Universitetin e Harvardit

Monografia “Kosova” e Jusuf Buxhovit do të promovohet sot në Universitetin e Harvardit në Massachusetts të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.