Postet nga: film

Prodhimi i filmave për sirtarë

Që nga viti 2016, Komuna e Vitisë është bërë me kinema 3D, falë një projekti të përkrahur nga Bashkimit Europian. Kjo kinema që kushtoi 87 mijë euro nuk punon rregullisht, ...

Regjisorja kosovare eksploron traumën e dhunës seksuale

Filmi i ardhshëm i Lendita Zeqiraj, “Shtëpia e Agës”, analizon pasojat psikokologjike të dhunës seksuale të kohës së luftës dhe asaj në familje, duke ...

Aktori fal pasurinë milionëshe për bamirësi

Aktori 63-vjeçar nga Hong-Kong ka premtuar se do t’i dhurojë gjithë milionat e tij për bamirësi.

Qendra Kombëtare e Kinematografisë së Shqipërisë mbështetë 4 projekte filmike nga Kosova

Në mbledhjen e fundit që u mbajt nga bordi i QKK-së së Shqipërisë është vendosur që të mbështeten projekte 4 projekte filmike nga Kosova si bashkëprodhime minore.

Filmi ‘Ajo’ në festivalin e filmit 'Festa del Cinema di Roma'

Filmi ‘AJO’ me skenar dhe regji të More Raçës, është një nga dhjetë filmat e shkurtër të përzgjedhur në konkurrencë zyrtare në ‘Alice Nella Citta’, seksion paralel ...

Regjisori Visar Morina drejt përmbylljes së projektit të ri filmik 'Exile'

Filmi "Exile" i regjisorit kosovar, Visar Morina, po xhirohet në Këln të Gjermanisë ndërsa parashihet se xhirimet do të përmbyllen brenda këtij muaji.

Gjorce Stavreski: Filmat historikë nuk do të jenë e ardhmja ime

Regjisori i ri, komedia e zezë me titull ‘Përbërësi i Fshehtë’’ e të cilit, u kthye në një nga filmat më të vlerësuar të kritikës ...

Filmi dokumentar ‘Kosovë ... Nazdravlje! Gëzuar!’ fiton çmimin e publikut në Festival në Uashington

Filmi dokumentar "Kosovë ... Nazdravlje! Gëzuar! i autorit Aleksandër Reliq, produksion i Shoqatës së Gazetarëve të Pavarur të Vojvodinës dhe Zyrës së BIRN-it në Kosovë, ...