Postet nga: festival

Festivali i kafesë si simbol i nxitjes së fqinjësisë në qytetin e ndarë të Mitrovicës - Pamje

Përmes festivalit të kafesë, u inkurajua nxitja e fqinjësisë mes komuniteteve në qytetin e ndarë të Mitrovicës.

‘Ca kokrra rrushi’ për verë në nisje të vjeshtës

Përderisa nga kazani i bakrit rridhte rakia e pastër rahoveciane, në një lëndinë mes vreshtave në perëndim të vendit qindra njerëz festuan stinën e ...

Përkundër sfondit të zymtë global, Dokufesti përsiat 'Si të mbijetosh?'

Festivali i filmit 'Dokufest' është bërë një mjet shpëtimi për shumë njerëz në qytetin e Prizrenit. Në vitin 2022, në një sfond lufte, pandemie dhe ndryshimesh klimatike, ...

Manifesta, Bienalja Nomade Evropiane vjen në Prishtinë për edicionin e 14-të (VIDEO)

Bienalja Nomade Evropiane ‘Manifesta 14’, vjen në Prishtinë, me një program arti, shfaqje, ngjarje dhe punëtori me qëllim fuqizimin e qytetarëve të rimarrin hapësirën publike.

Kërcënim i rremë me bombë në Festivalin “Mirëdita, dobar dan”

Një kërcënim i rremë me bombë ka mbërritur mbrëmjen e së mërkurës në një lokacion në Beograd, ku po mbahet Festivali “Mirëdita, dobar ...

Festivali feminist ‘FemArt’ do mbahet për 10 ditë në qershor të këtij viti

Festivali feminist FemArt edhe këtë vit do mbledhë aktivistë e artistë të ndryshëm në edicionin e dhjetë me moton “Nga Revolucioni në Evolucion".

Dokumentari i Vjosa Çerkinit prezantohet në festivalin ‘Women Voices Now’ në Los Anxhelos  

Dokumentari “Sot, për nesër”  i gazetares kosovare, Vjosa Çerkini do të prezantohet në festivalin “Women Voices Now” në Los Anxhelos të SHBA-së.

Festivali “Mirëdita, Dobar Dan” promovon pajtimin mes trazirave

Mes trazirave të vazhdueshme ndëretnike në Kosovë, festivali i përvitshëm “Mirëdita, Dobar Dan” në Prishtinë synon të promovojë bashkëpunimin dhe komunikimin mes shqiptarëve dhe ...