Postet nga: dhuna seksuale

Mbahet tryezë për viktimat e dhunës seksuale

Sot do të mbahet tryezë e rrumbullakët "FUSHATA MA THUAJ ME KOHË – DHUNA SEKSUALE ËSHTË KRIM" , e cila ka qëllim fillimin e fushatës në lidhje me ruajtjen ...

Shënohet Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt

Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikt, zyra e UN Women në Kosovë dhe Ambasada e Shteteve ...

Dhuna seksuale në luftë, çfarë po ndodh me të drejtat e të mbijetuarve?

Qeveria e Kosovës ka paraparë pensione për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit.

Prokurorja: Nuk kam mundur ta rihap rastin e Vasfije Krasniqi-Goodman

Prokurorja speciale, Drita Hajdari tha se nuk ka mundur të gjejë bazë ligjore për rihapjen e rastit të Vasfije Krasniqi-Goodman për dhunim gjatë luftës.

Rrëfimi i vëllait të Vasfijes nxjerr lot në debatin për dhunën seksuale në luftë

Gruaja që doli për herë të parë publikisht me rrëfimin e saj për dhunimin që kishte përjetuar gjatë luftës në Kosovë ka patur efekt inkurajues ...

KRCT: Pritja e gjatë për njohjen e statusit, ankth te të mbjetuarit e dhunës seksuale në luftë

Pritja deri një vjeçare për shqyrtimin e aplikacioneve për njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale në luftë po konsiderohet e tepërt nga shoqë...

Në shifra, sa persona aplikuan dhe save i njihet statusi i viktimës seksuale të luftës?

Vitin e kaluar është hapur për herë të parë mundësia që personat që kanë përjetuar dhunë seksuale gjatë luftës të aplikojnë për të marrë status ...

(VIDEO)-Dhuna seksuale në luftë, çfarë po ndodh me të drejtat e të mbijetuarve?

Qeveria e Kosovës ka paraparë pensione për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit.