Postet nga: elizabeta hasani

Shoqëria civile po hulumton edhe dy raste të diskriminimit të komuniteteve joshumicë të vrarë gjatë luftës në Kosovë

Dy raste të diskriminimit të komuniteteve jo shumicë të vrarë gjatë luftës së fundit në Kosovë janë duke u hulumtuar nga organizata e shoqërisë civile "Admovere".

Komuna e Mitrovicës vendos emrin e Elizabeta Hasanit në pllakën përkujtimore kushtuar viktimave të masakrës në treg

Në pllakën përkujtimore kushtuar viktimave të masakrës së kryer në tregun e Mitrovicës në mars të vitit 1999 kishte munguar emri i vogëlushes Elizabeta Hasani, e ...

Babai i Elizabeta Hasanit kërkon kujtimin e saj

Mosvendosja e emrit të Elizabeta Hasanit në pllakën përkujtimore në Mitrovicë, në vendin ku ajo humbi jetën më 13 mars 1999 gjatë një shpërthimi granate në tregun e ...

Deputeti Veton Berisha reagon në lidhje me pllakën përkujtimore pa Elizabeta Hasanin

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Veton Berisha, përmes një komunikate për media ka reaguar në lidhje me rastin e përjashtimin nga pllaka përkujtimore  në Mitrovicë, ...

Deputetja e PDK-së kërkon që emri i vajzës rome të përfshihet në pllakën përkujtimore të masakrës në tregun e Mitrovicës

Deputetja e PDK-së, Besa Ismaili, e ka quajtur anashkalim dhe papërgjegjësi të individëve në institucione mungesën e emrit të vajzës rome Elizabeta Hasani në pllakë...

Nënkryetari i Mitrovicës flet rreth mungesës së emrit të romes 5-vjeçare në pllakën përkujtimore të masakrës në treg

Më 13 mars 2020, në Tregun e Gjelbër të Mitrovicës është ngritur një pllakë përkujtimore në kujtim të viktimave dhe të plagosurve të një sulmi me një granatë që ...