Postet nga: dhuna seksuale

Vasfije Krasniqi Goodman fiton çmimin “Kim Bok-Dong” për paqe

Viktima e dhunës seksuale, Vasfije Krasniqi Goodman është shpallur fituese e çmimit Kim Bok-Dong për paqe këtë vit.

E mbijetuara e dhunës seksuale në luftë, Vasfije Krasniqi-Goodman nesër para Kongresit Amerikan

Vasfije Krasniqi -Goodman është gruaja e parë në Kosovë që foli publikisht për dhunën seksuale që kishte përjetuar  gjatë luftës së vitit 1999.

(VIDEO) Rrëfen nëna që u dhunua në luftë bashkë me dy vajzat

Fatimja* nuk mund t’i përmbaj lotët kur e kujton luftën e fundit në Kosovë në vitin 1999.

Regjisorja kosovare eksploron traumën e dhunës seksuale

Filmi i ardhshëm i Lendita Zeqiraj, “Shtëpia e Agës”, analizon pasojat psikokologjike të dhunës seksuale të kohës së luftës dhe asaj në familje, duke ...

Problemet e dokumentimit të dhunës seksuale gjatë luftës

Një numri të konsiderueshëm të grave, por edhe burrave që pretendojnë se kanë qenë viktima të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, po u refuzohet ...

Të mbijetuarat e dhunës seksuale rrëfehen përmes artit - FOTO

Zyra e UN Women në Kosovë sot ka hapur ekspozitën e artit “Ngjyrat e shpirtit”. Kjo ekspozitë kolektive pati karakter shitës, ku të gjitha të hyrat do të ...

Prizren: Gruaja raporton në Polici se është dhunuar vazhdimisht për 4 vjet

Një qytetare e Prizrenit gjatë ditës së djeshme iu është drejtuar stacionit policor në këtë qytet për të raportuar dhunimin dhe shtanzhin e vazhdueshem që iu është ...

Sulm seksual ndaj të miturës në Kamenicë

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se e ka arrestuar një të dyshuar me nacionalitet serb për keqpërdorim seksual ndaj një vajze  16 vjeçare në ...