Postet nga: berat rukiqi

Kryetari i Odës Ekonomike, propozon që të fillojë rihapja e disa bizneseve

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka bërë propozime që të fillojë rihapja e vendit dhe të nisë zbutja e masave për disa biznese.

Anketa: 98% e ndërmarrjeve private ‘të prekura’ nga COVID-19

Afër 40% e ndërmarrjeve private në Kosovë përgjatë pandemisë së COVID-19 janë mbyllur dhe nuk kanë punuar fare, të tjerat kanë reduktuar stafin dhe orarin e punës ...

Rukiqi: Kemi 10 milionë euro humbje në ditë për shkak të situatës pandemike

Për shkak të gjendjes së krijuar nga pandemia, kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi ka deklaruar se dëmi deri më tani dëmi ...

Odat ekonomike të shqetësuara për mosformimin e qeverisë

Oda ekonomike e Kosovës dhe ajo Amerikane kanë mbajtur një konferencë të përbashkët për media, ku kanë folur për sfidat e Kosovës në ekonomi.

Kompanitë ushqimore kërkojnë lehtësira në TVSH-ja dhe dogana

Kompanitë ushqimore në Kosovë kanë kërkuar nga institucionet e Kosovës lehtësira në TVSH dhe doganë. Në konferencën për media, kryetari i Odës Ekonomike të ...

Kosova dhe Gjermania rrisin partneritetin ekonomik

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, është shprehur i lumtur pasi Qeveria e Gjermanisë ka miratuar projektin strategjik, që do të implementohet në partneritet me DIHK- ...

Rukiqi: Dorëheqja e Haradinajt do të ketë ndikim negativ te bizneset

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka thënë dorëheqja e kryeministrit Haradanaj do të ketë ndikim negativ tek bizneset.

Eksporti i Shqipërisë në Kosovë rritet për 25 milionë euro në vitin 2019

Në kuadër të Forumit Ekonomik Mbarë-Shqiptar është thënë se në vitin 2019 eksporti i produkteve të Shqipërisë në Kosovë kap vlerën 64 milionë euro. Eksporti i produkteve ...