Postet nga: Ballkan

Borrell: Bashkimi Evropian nuk mund të jetë aktor global nëse nuk i zgjidh problemet në Ballkan

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian, Josep Borrell ka thënë të martën se zgjidhja e problemeve në Ballkan është një përgjegjësi e Bashkimit Evropian, ...

Pandemia po zbehet, shtetet e Ballkanit rikthejnë diskutimet për zgjedhje

Qeveritë në Ballkanin Perëndimor po shikojnë perspektivën e mbajtjes së zgjedhjeve sapo të hiqen masat emergjente, me shpresën për të mbledhur sa më shumë vota para ...

Bandat nga Ballkani kryesojnë tregtinë globale të drogave të paligjshme

Duke gjykuar nga një sërë konfiskimesh drogash gjatë 12 muajve të fundit, bandat e krimit në Ballkan janë lojtarë kryesorë në trafikimin e heroinës, kokainës, marijuanës dhe ...

‘Tepër vonë’ për ta ndalur katastrofën demografike të Serbisë

Deri në vitin 2050, Serbia pritet të humbasë thuajse çerekun e popullsisë së saj teksa të rinjtë dhe njerëzit e kualifikuar emigrojnë në kërkim të vendeve të punës.

‘Sulltani’ i Turqisë bashkon në admirim liderët armiqësorë të Ballkanit

Vizita e fundit në Serbi e presidentit Erdogan tregoi sesa i aftë është ai të bashkojë në të njëjtën tryezë të rrumbullakët liderët e Ballkanit që ...

OSBE: Prokurorët në Bosnje e Hercegovinë po punojnë dobët

Prokurorët në Bosnje e Hercegovinë kanë bërë një punë të dobët në zgjidhjen e rasteve serioze të korrupsionit që përfshijnë politikanët, thuhet në një raport ...

Mbahet tryeza për tregun e energjisë elektrike në Ballkan

Instituti GAP në bashkëpunim me Institutin e Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare organizon një tryezë të rrumbullakët ku do të prezantojë raportin “Ndikimi i ...

Sulmuesi i xhamisë në Zelandën e Re është 'frymëzuar nga nacionalistët e Ballkanit'

Sulmuesi që vrau 49 persona në dy xhami në qytetin Christchurch në Zelandën e Re besohet të jetë një admirues i nacionalistëve të Ballkanit pasi ai kishte dëgjuar ...