Postet nga: Arsimi i Lartë

Marrëveshje Dy Milionëshe për Arsimin e Lartë në Kosovë

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë dhe Shërbimi Botëror Universitar WUS Austria, sot kanë nënshkruar marrëveshje për administrimin e grantit për bashkëfinancimin ...

Ambasadori Austriak: Do ta Ndihmoj Kosovën

Ministria e Arsimit zyrtarisht ka lansuar Rregulloren për definimin dhe funksionalizimin e pikave kombëtare të kontaktit për projektin HORIZON 2020.

Ramush Haradinaj, Dy Orë me Rektorët e Dekanët Publikë

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, sot është takuar me strukturat më të lartë të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe të universiteteve tjera publike në Kosovë. Në një ...

Bajrami: Nga Edukimi Varet Përparimi i Përgjithshëm i Vendit

Me këtë rast, ministri në detyrë i Arsimit, Arsim Bajrami ka thënë se ndërtimi i universiteteve cilësore dhe kredibile ka qenë një sfidë afatgjate prej së ...

Kërkohet Raportim i Drejtuesve të Universiteteve dhe Kolegjeve Private

Nga anëtarët e Komisionit u kërkua që të ndryshohet Ligji për Arsimin e Lartë si dhe të inspektohen më shumë universitetet dhe kolegjet në lidhje me ...

Arsimi i Lartë në Kosovë Synon Pavarësinë Financiare

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë prezantoi të mërkurën projektin i cili synon që ta rrisë autonominë financiare dhe llogaridhënien në universitetet publike në vend.

Një Diplomë në Xhep

Edhe pak ditë e fillon viti i ri universitar, dhe kemi në tavolinat e muhabeteve tona storiet e rrëfimet për njëmijë suksese e njëmijë dështime ...

Përshtatja ndaj Shumicës po Pengon Superiorët

Për Thaçin promovimi gjithëpërfshirës në arsimin e lartë në Kosovë po bën që studimet për studentët mbimesatarë dhe superiorë të bëhen ...