Postet nga: aborti

Dëshmi për tregtinë me abortet në Kosovë

Me një telefonatë disa minutëshe, pa këshillim paraprak dhe pa analiza të hollësishme, në Kosovë mund të bëhet lehtësisht pazari për një abort në ...

Aborti në Kosovë, i miratuar ligjërisht por i dënuar moralisht

E drejta e grave në abort, ndonëse është ligjërisht e garantuar në Kosovë ende trajtohet si temë tabu dhe dënohet moralisht jo vetëm në shoqëri ...

Këshillat e mjekes kosovare: Abortet e përsëritura, shkaqet dhe trajtimi

Aborti është mosmbajtja e shtatëzanisë. Ndodh që një grua të mbetet shtatzënë, testi të dalë pozitiv dhe pas disa javësh të pësojë një gjakderdhje, prej nga ...

Papa krahason abortin me ‘pagesën e një njeriu për të vrarë’

Papa Françesku e krahasoi abortin me "pagesën e një njeriu" për të hequr qafe një person problematik.

Argjentina në prag të legalizimit të abortit

Dhoma e ulët e Parlamentit të Argjentinës ka mbështetur një legjislacion që kthen abortin në veprim ligjor në 14 javët e para të shtatzënisë.

Macron përgëzon votimin e Irlandës për lejim të abortit

Presidenti francez, Emmanuel Macron, tha se Irlanda ka bërë histori me referendumin për lejim të abortit, duke rrëzuar kështu amendamentin kushtetues që ndalonte abortin.

Shteti irlandez liberalizon abortin

Kryeministri irlandez përshëndeti atë që e quajti si kulmin e një “revolucioni të qetë” në njërin prej vendeve dikur më konservator të Europës, pas votimit historik ...

Gratë kërkojnë të pësojë ndryshime Ligji për abort

Aktivistet për të drejtat e grave në Maqedoni kërkojnë që Ligji për abort të pësojë ndryshime. Ky ligj ishte miratuar më 2013 me procedurë të përshpejtuar.