Postet nga: talibanët

Mbi 60 për qind e gazetarëve janë larguar nga Afganistani që nga ardhja në pushtet e talibanëve

Pothuajse 60 për qind e gazetarëve afganë kanë humbur punën ose kanë ikur nga vendi që nga ardhja në pushtet e talibanëve një vit më parë, sipas ...

Një vit pas marrjes së pushtetit, a do të qëndrojnë talibanët?

Një vit pas rrëzimit të Qeverisë afgane të njohur ndërkombëtarisht dhe marrjes së pushtetit, talibanët kanë konsoliduar kontrollin e tyre të ngushtë mbi vendin e shkatë...

Talibanët thonë se një bombë vrau 8 persona në zonën shiite të Kabulit

ISLAMABAD (AP) - Një bombë e fshehur në një karrocë shpërtheu të premten pranë një xhamie në një lagje të pakicës shiite të kryeqytetit afgan, duke vrarë të ...

Talibanët lirojnë pesë shtetas britanikë

Të hënën më 20 qershor Talibanët liruan disa shtetas britanikë të arrestuar në Afganistan pas një marrëveshjeje që u arrit midis dy vendeve, thanë zyrtarët taliban ...

Talibanët rrisin taksat për afganët

Afganët po përballen me mbijetesë mes një krize ekonomike që ka ndërprerë disa shërbime bazike, duke i lënë ata që të përballen me rritjen ...

Talibanët nisin fushatën për ndalimin e prodhimit të opiumit

Udhëheqësit talibanë në Afganistan kanë nisur fushatën për ndalimin e kultivimit të lulëkuqes, me synim që të zhdukin prodhimin masiv të opiumit dhe heroinës.

Talibanët e bëjnë obliguese mbulesën për gratë

Talibanët nxorën një dekret përmes së cilit ata ua ndalojnë grave afgane që të dalin në publik pa mbulesë.

Talibanët i trajtojnë në burgje të varurit nga droga

Një nga lëvizjet e para të talibanëve, pasi kanë marrë pushtetin në Afganistan në gusht të vitit të kaluar, ka qenë ndërmarrja e masave ekstreme për ...