Postet nga: grate afgane

Vdekja e një blogereje rrit frikën për sigurinë e grave afgane

Hora Sadat ishte një grua që kishte ndërtuar një audiencë të madhe në YouTube përmes krijimit të videove lidhur me jetën në Afganistan.

Talibanët ndalojnë studentet afgane që largohen nga vendi për të studiuar në Dubai

“Pasi talibanët mbyllën universitetet për gratë, shpresa ime e vetme ishte të merrja një bursë që do të më ndihmonte të studioja jashtë vendit”, thotë studentja 20-vjeç...

Gratë afgane protestojnë kundër mbylljes së salloneve të bukurisë

Gratë në Afganistan e kanë mbajtur një protestë të rrallë kundër vendimit të talibanëve për t’i mbyllur sallonet e bukurisë.

OKB: Talibanët i kanë shtuar kufizimet ndaj grave dhe vajzave afgane

Kombet e Bashkuara kanë thënë se talibanët i kanë rritur kufizimet ndaj grave dhe vajzave në Afganistan në muajt e fundit, përfshirë fushën e edukimit dhe ...

Pas mbylljes së shkollave, vajzat afgane u kthehen medreseve

Një grup i vajzave me mbulesa të zeza në fytyrë, hyjnë me qetësi në medresenë në Gor, provincën qendrore të Afganistanit.

"Shkëndija e shpresës': Gratë afgane i kthehen mësimit virtual

Zarghona Pamiri hoqi dorë nga arsimimi i saj kur talibanët në Afganistan ua ndaluan grave në dhjetor që të shkolloheshin dhe të shkonin në universitet.

Gratë afgane protestojnë kundër dekretit të ri për mbulesë në publik

Dhjetëra gra dhe aktiviste për të drejtat e grave kanë protestuar kundër një urdhri që nxorën talibanët përmes së cilit bëhet e detyrueshme ...

Grave afgane u ndalohen udhëtimet pa përcjellës

Qeveria talibane ndërmori edhe disa hapa të tjerë të cilët reduktojnë dukshëm lirinë e grave në Afganistan.