Postet nga: NASA

Ia doli mbanë: Rover Perseverance mblodhi me sukses një mostër të sipërfaqes marsiane

Pas përpjekjes së parë të pasuksesshme, roveri marsian përfundoi me sukses operacionin e mbledhjes së mostrave të tokës, duke përgatitur një rezervuar për një mision ...

NASA siguron një mostër të gurit nga planeti mars

Pajisja për eksplorimin e hapësirës e NASA-s ka mbledhur me sukses mostrën e parë të një guri nga planeti mars për ta sjellë në tokë, ...

Nora Al-Matroosh, astronautja e parë grua nga bota arabe

Në Dubai astronautët më të rinj të Emirateve të Bashkuara Arabe folën rreth ëndrrës së tyre për të udhëtuar drejt hapësirës. Në mesin ...

NASA me mision të ri në planetin Venera

Agjencia amerikane e hapësirës, NASA, ka bërë të ditur se ka gati dy misione të reja, kësaj radhe në planetin Venera.

Helikopteri i NASA-s kryen fluturimin e tretë në Mars

Helikopteri eksperimental i NASA-s ka fluturuar për herë të tretë në Mars, ka thënë Agjencia amerikane e Hapësirës më 25 prill.

28-vjeçarja bëhet gruaja e parë astronaute në Emiratet e Bashkuara Arabe

Një grua ka bërë histori në Emiratet e Bashkuara Arabe si astronautja e parë grua në vend.

Roboti i NASA-s pas shtatë muaj udhëtim zbarkon me sukses në planetin Mars

Roboti me gjashtë rrota pas shtatë muaj udhëtim nga Toka ka zbarkuar me sukses ne planetin Mars.

NASA dhe SPACECX më 30 maj nisin dy astronautë në hapësirë

Të shtunën më 30 maj NASA dhe SPACEX nisin astronautët Robert Behnken dhe Douglas Hurley në stacionin ndërkombëtar hapësinor. Ky mision shënohet si i pari ...