Postet nga: NASA

Roboti i NASA-s pas shtatë muaj udhëtim zbarkon me sukses në planetin Mars

Roboti me gjashtë rrota pas shtatë muaj udhëtim nga Toka ka zbarkuar me sukses ne planetin Mars.

NASA dhe SPACECX më 30 maj nisin dy astronautë në hapësirë

Të shtunën më 30 maj NASA dhe SPACEX nisin astronautët Robert Behnken dhe Douglas Hurley në stacionin ndërkombëtar hapësinor. Ky mision shënohet si i pari ...

NASA prodhon një respirator për pacientët me COVID-19 (VIDEO)

Agjencia amerikane e hapësirës, NASA, thotë se një respirator i ri i zhvilluar nga inxhinerët e saj për të trajtuar pacientët e prekur nga koronavirusi, ë...

Si ndikon puna në hapësirë te astronautët burra dhe gra?

Rreth 564 njerëz kanë udhëtuar në hapësirë - 65 prej tyre gra. Kjo përkundër faktit se gruaja e parë në hapësirë, kozmonautja Sovjetike Valentina Tereshkova, ka ...

Vdes drejtuesi i parë i misioneve në NASA

Chris Kraft, krijuesi dhe lideri i departamentit të Kontrollit të Misioneve në NASA, ka vdekur më 22 korrik në Hjuston, vetëm dy ditë pas përvjetorit të 50-të, të zbritjes ...

NASA regjistron një zhurmë nga brendia e planetit Mars

Sonda Insight e NASA-s ka regjistruar një zhurmë në Mars, që besohet të jetë tërmeti parë i zbuluar ndonjëherë në këtë planet.

Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa kishin parashikuar shkencëtarët

Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa është vlerësuar më parë duke vendosur një rekord të ri të temperaturës në vitin 2018, thotë një raport i botuar të enjten në ...

NASA tregon arsyen pse nuk mund të shihen alienët në tokë

Shkencëtarët e NASA-s thanë se jashtëtokësorët mund të kenë vizituar tashmë Tokën, por pohojnë se njerëzit nuk mund t'i dallojnë ata, pasi janë "...