Postet nga: Jeta Xharra

Kreshnik Gashi për rastin e 53-milionëshit: Qysh keni kërkuar opinion ligjor prej një njeriu që thotë "s`di me e bo këtë punë"?

“Pse keni marrë opinion ligjor prej një njeriu që nuk dinte”?, ishte pyetja që iu drejtua Eset Berishës, këshilltarit politik të Pal Lekajt, gjatë kohës sa ishte ...

“Për me përkthy se ministri nuk e ka ditë gjuhën angleze”, ish-këshilltari i Pal Lekajt e pranon se mori pjesë në takimet me ‘Bechtel & Enka”

Eset Berisha, i akuzuar nga Prokuroria Speciale në rastin e 53-milionëshit e ka pranuar se ka marrë pjesë në takimet me kompaninë ndërtuese ‘Bechtel & Enka”. Ai tha ...

Dosja e kulmit të rrëzuar të Komunës së Prishtinës - LIVE

Sonte në #KallxoPernime po transmetohet emisioni mbi dosjen e kulimit i cili u rrëzua të enjten e 18 janarit.

Dezinformatat janë pengesë në rrugën e Kosovës drejt integrimeve euroatlantike

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese, BIRN ka prezantuar sot Raportin e Dezinformimit, “Vorbulla e rrenave”, i cili përshkruan jo vetëm dezinformatat, por edhe narrativat e tij.

Me bombat mbi kokë ukrainasit e mësojnë madje edhe gjuhën e armikut

Si po mbahet shkolla e si po bëhet muzikë e aktivizëm në një ‘normalitet’ të ri në Ukrainë ku njerëzit po adaptohen të bëjnë gjumin copa-copa ...

BIRN Kosova dhe organizata të shoqërisë civile formojnë Koalicionin Kosovar kundër Dezinformimit

Me anë të një deklarate të përbashkët BIRN Kosova dhe organizatat e shoqërisë civile krijuan Koalicionin Kosovar Kundër Dezinformimit me qëllim të luftimit të propagandë...

Në Ditën Ndërkombëtarë të Lirisë së Shtypit, drejtues të mediave në Ballkanin Perëndimor rrëfejnë për impaktin dhe sfidat e punës së tyre

Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit, Përfaqësimi i Përhershëm i Holandës në BE  organizoi një panel diskutimi me ...

BIRN dhe Zyra e BE-së në Kosovë shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Verifikimit të Fakteve

Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) dhe Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë kanë shënuar sot Ditën Ndërkombëtare të Verifikuesve të Fakteve.