Postet nga: Gripi i Shpezëve

Gripi i shpezëve: Cilat janë rreziqet për njerëzit dhe kafshët?

Një numër i shteteve – nga SHBA-ja e Britania e Madhe e deri te Franca dhe Japonia – kanë pësuar humbje të shpendëve në shifra rekorde shkaku i pë...

Gripi i shpezëve dhe lufta në Ukrainë rrisin çmimin e vezëve

Shpërthimet e gripit të shpezëve në Shtetet e Bashkuara dhe Francë po shtrëngojnë furnizimet globale të vezëve dhe po rrisin çmimet e tyre ndërkohë që ...

AUV: Në Kosovë nuk ka grip të shpezëve, vazhdon ndalimi i importit nga Shqipëria

Tash e pesë ditë Kosova ka ndaluar importin e shpezëve nga Shqipëria, pas paraqitjes së rasteve te gripit të shpezëve në Durrës, megjithatë në vendin tonë ...

Gripi i shpendëve tremb konsumatorët dhe ngre akuza për reagim të vonuar

Përhapja masive e gripit të shpendëve ka shkaktuar shqetësim mes qytetarëve, ndërsa kompani të biznesit të pularive akuzojnë institucionet për analiza të gabuara dhe ...

AUV ndalon importin e shpezëve të gjalla nga zona e prekur me gripin e shpezëve në Shqipëri

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë në Kosovë ka ndaluar importin e shpezëve të gjalla nga zonat e prekura me sëmundjen e gripit të shpezëve në Shqipëri

Paraqitet gripi i shpezëve në komunën e Podujevës

Është paraqitur një rast i gripit të shpezëve “Avian Influnza” në komunën e Podujevës fshati Sekiraqë. Kështu ka njoftuar Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë.

AUV: Nga sot lejohet lëvizja dhe tregtimi i shpezëve në Kosovë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ka njoftuar se pas menaxhimit të gripit të shpezëve (Avian Influenca -H5N8), prej sot do lejojë lëvizjen dhe tregtimin e shpezë...

AUV: Gripi i shpezëve H5N8 është nën kontroll

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë e Kosovës, (AUV) ka asgjësuar një numër të shpezëve në dhjetë ferma familjare, në lokacione të ndryshme nëpër Kosovë, ...