Postet nga: gjykata e lartë

SHBA, Gjykata e Lartë bllokon planin e Presidentit Biden për falje të kredive studentore

Gjykata e Lartë amerikane bllokoi të premten planin e Presidentit Joe Biden, për të anuluar borxhet prej 430 miliardë dollarësh në kredi studentore, nga i cili do të pë...

Gjykata e Lartë e SHBA-së refuzon ‘diskriminim pozitiv’ për pranimet në universitet

Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka vendosur që raca nuk mund të konsiderohet më një faktor për pranim në universitete.

SHBA, Gjykata e Lartë ruan qasjen tek pilula për abort

Gjykata e Lartë vendosi të premten të ruajë qasjen që gëzojnë gratë tek ilaçi që përdoret për abort, deri në përfundimin e një procesi gjyqë...

Gjykata e Lartë e SHBA i jep të drejtën Kongresit për qasje në deklaratat tatimore të ish presidentit Trump

Gjykata e Lartë e SHBA e ka hapur rrugën që formularët e taksave të ish-Presidentit Donald Trump t'i lëshohen një komiteti të Kongresit të kontrolluar nga demokratë...

Ndalimi i abortit në ShBA, çfarë ndodh më pas?

Vendimi i gjykatës do t’u japë mundësinë më shumë se gjysmës së shteteve ta ndalojnë abortin, me një ndikim të menjëhershëm në qindra-miliona amerikanë.

HEC-et në Valbonë: Qeveria bën një sy qorr ndaj vendimit të Gjykatës së Lartë

Prurjet dimërore të përroit të Çeremit në fillim të dhjetorit ishin të vrullshme. Përmes një tuneli të gërmuar në shkëmb dhe nëpërmjet tubave, ...

ShBA: Gjykata e Lartë shqyrton masat e qeverisë për vaksinimin

Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara filloi të dëgjojë sot argumentet kundër dy prej masave të qeverisë amerikane për vaksinimin ndaj COVID-19.

Aborti, armët, feja - çështje madhore para Gjykatës së Lartë në mandatin e ri

Uashington - E ardhmja e të drejtës së abortit është në duart e një Gjykate të Lartë me shumicë konservatore që po fillon një mandat të ri të hë...