Postet nga: Bosnjë

‘Kam bërë paqe me luftën time' - Gazetarja boshnjake tregon historinë e saj të mbijetesës gjatë rrethimit të Sarajevës

"Kam jetuar me iluzionin se, nëse njerëzit e ndershëm do ta dinin se çfarë po ndodhte, ata do ta ndalonin luftën", më thotë gazetarja Aida Çerkez ...

Bosnja arreston pesë të dyshuar për krime lufte

Agjencia për Hetime dhe Mbrojtje e Bosnje e Hercegovinës (SIPA) tha se pesë ish-ushtarë janë arrestuar në Sarajevë, nën dyshimet se kanë kryer krime kundër civilë...

Ka vdekur Muamer Zukorliq

Siç raportohet, vdekja ka ndodhur për shkak të problemeve me zemër. Muamer Zukorliq, ish-myftiu i Sanxhakut, ka vdekur në moshën 51-vjeçare. Ky informacion është konfirmuar pë...

Republika Sërpska u hap rrugën strukturave paralele në Bosnjë

Kërcënimet shumëvjeçare të udhëheqësve të entitetit Republika Sërpska të Bosnjë dhe Hercegovinës, për shkëputje dhe për ndarje të vendit, ...

Vetëvrasjet në një spital në Bosnje ngrenë shqetësime për shëndetin mendor

Një pacient në qytetin Banja Lluka të Bosnjës është hedhur nga kati i pestë i një ndërtese të spitalit. Ka qenë kjo vetëvrasja e gjashtë në kë...

Retorika radikale në Bosnjë ringjall frikën e një konflikti të ri

Përgatitjet për samitin e BE-së të Ballkanit Perëndimor këtë javë janë lënë në hije nga kërcënimet nga liderët serbë të Bosnjës ...

Zyra e Prokurorit në Bosnje inicion rastet e para nën Ligjin për mohim të gjenocidit

Zyra e Prokurorit në Bosnje-Hercegovinë ka thënë të mërkurën se ka iniciuar disa raste, nën ligjin e ri që mohon gjenocidin në këtë shtet.

U zgjatet mandati përfaqësuesve të BE-së në Kosovë dhe Bosnje

Këshilli i Bashkimit Evropian zgjati mandatet e përfaqësuesve të posaçëm të BE-së në Kosovë dhe Bosnje e Hercegovinë për dy vjet, përkatësisht deri ...