Postet nga: Bashkimi Evropian

Nis kampanja informuese 'Kodi Civil për qytetarë të barabartë...'

Sot publikohet kampanja informuese ”Kodi Civil qëndron për qytetarët e barabartë të Republikës së Kosovës,” organizuar nga projekti i financuar nga Bashkimi Evropian “Mbështetje ...

Mogherini: Taksa 100% në kundërshtim me frymën europiane

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, pas takimit të sotëm të ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian ...

Parlamenti Evropian diskuton sot edhe për Kosovën

Parlamenti Evropian do të mblidhet sot për të diskutuar të ardhmen e Ballkanit Perëndimor drejt anëtarësimit në BE.

Komunat e Kosovës kanë probleme me dispozitat ligjore për menaxhimin e mbeturinave

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian sot kanë organizuar diskutimin “Mënyrat e përmirësimit të menaxhimit të mbeturinave dhe bashkë...

Shala: Është rritur numri i investitorëve të huaj në Kosovë

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe Korporata Ndërkombëtare për Financa, e cila është pjesë e Bankës Botërore sot kanë nënshkruar marrëveshje  për ...

BE mbështet institucionet e Kosovës në rrugën e luftimit të krimit ekonomik

Zyra e BE-së në Kosovë dhe Këshilli i Evropës ka organizuar një konferencë në kuadër të projektit të përbashkët kundër krimit ekonomik.

Kosova ka kapacitete për hulumtim dhe kërkime shkencore

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka marrë pjesë në hapjen e sesionit informues për mënyrën dhe mundësitë e aplikimit me projekte shkencore ...

BE-ja monitoron rastet e gjykimeve që ndërlidhen me liberalizimin e vizave