Postet nga: zgjedhjet në serbi

PE-ja kërkon hetime ndërkombëtare për parregullsitë e raportuara për zgjedhjet në Serbi

Parlamenti Evropian, përmes një rezolute të veçantë, pritet të kërkojë hetime të pavarura ndërkombëtare për parregullsitë që janë raportuar gjatë zgjedhjeve në Serbi. Pë...

Kritika të shumta në Parlamentin Europian për zgjedhjet në Serbi

Shumë deputetë të Parlamentit Evropian kanë shprehur vërejtje dhe kritika të ashpra për procesin zgjedhor që u mbajt në Serbi në dhjetorin e vitit të kaluar dhe pë...

Serbi: Mijëra persona protestojnë kundër rezultatit zgjedhor

Mijëra mbështetës të opozitës kanë marshuar të martën në kryeqytetin e Serbisë, Beograd, në një protestë kundër Qeverisë, duke kërkuar anulimin e zgjedhjeve ...

Parlamenti Evropian do të debatojë për parregullsitë e raportuara zgjedhore në Serbi

Parlamenti Evropian (PE) do të debatojë për parregullsitë e raportuara në zgjedhjet kontroverse të 17 dhjetorit në Serbi, gjatë një seance plenare të mërkurën.

PPE kundërshton debatin për zgjedhjet në Serbi

Partia Popullore Evropiane (PPE) ka kundërshtuar kërkesat që në Parlamentin Evropian, si temë urgjente, të debatohet për zgjedhjet që Serbia mbajti në dhjetorin e vitit të kaluar ...

Vuçiq refuzon thirrjet për hetim ndërkombëtar për parregullsitë në zgjedhje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka refuzuar thirrjet për një hetim ndërkombëtar lidhur me parregullsitë e supozuara në zgjedhjet e fundit parlamentare dhe lokale, që nxitë...

Sërish protestë në Beograd, kërkohet anulimi i zgjedhjeve

Disa mijëra protestues dolën sërish në qendër të kryeqytetit serb, Beograd, të shtunën për të kërkuar anulimin e zgjedhjeve të 17 dhjetorit.

Komisioni Zgjedhor në Serbi hodhi poshtë kërkesën e opozitës për anulimin e zgjedhjeve

Komisioni Republikan i Zgjedhjeve (RKZ) njoftoi më 29 dhjetor se hodhi poshtë kërkesën e koalicionit opozitar "Serbia kundër dhunës" (SPN) për anulimin e zgjedhjeve të mbajtura ...