Postet nga: Recension

Elon Musk mbart mbi vete një rekord të jashtëzakonshëm negativ

Pas një kohe kur kompanitë dhe individët thyen rekorde (pozitive) sa i përket vlerës së tregut të kompanive dhe pasurisë personale, së fundmi rekordet janë thyer së...

Ngërthim i motiveve dhe imazheve të nduarnduarta

 Ekspozita si një tërësi ka paraqitur karakteristikat më parësore të çdo autori duke filluar nga koncepti stilistik e deri tek trajtimi përmbajtjesor të  imazheve artistike por ...

E harruam Alije Vokshin!

Shpirti i saj tashmë ka udhëtuar drejt parajsës, drejt shtigjeve të pa përvojë. Xhamat e djersitur e të avulluar tashmë vizatohen nga një dorë e tejdukshme, një ...

Qëndrimi i Republikës së Shqipërisë ndaj demonstratave në Kosovë më 1981

Vështrim i shkurtër mbi zhvillimin e demonstratave në Kosovë

Nderohen rapsodët e Kosovës me çmimin më të lartë në fushën e trashëgimisë kulturore

 

Drita që del nga poezitë e librit ‘Qoshet ku fola me veten’ të Blerim Rrecajt

 

Shumëkuptimësia e një libri me plagë të shumta

Bekim Muhaxheri botoi edhe librin e dytë me poezi. Ky është një lajm i rëndësishëm kulturor. Një ngjarje e mirëpritur nga dashamirësit e poezisë, nga ...

Nëntë rrathët e mistikës së Fahredin Shehut

(Një vështrim për përmbajtjet sakrale të poezive të librit ‘Palankin’)