Postet nga: kisha katolike

Heshtja institucionale në planin për kishën në Klinë të Epërme

Një nismë për ndërtimin e një kishe katolike në njërin prej fshatrave të Skenderajt është duke u diskutuar në komunitet. Debati, që ka prodhuar në disa raste ...

Spanjë: Kisha pranon të kompensojë viktimat e abuzimeve

Kthesë në Madrid: Ndryshe nga qëndrimi i saj i mëparshëm Kisha Katolike Spanjolle dëshiron të kompensojë financiarisht të gjitha viktimat e abuzimit seksual në institucionet e ...

Kisha Katolike në Shqipëri rihap debatin për simbolet komuniste

Në prag të festave të nëntorit në Shqipëri, Kisha Katolike u ka kërkuar presidentit të Shqipërisë, Bajram Begaj, Kuvendit dhe Këshillit të Ministrave, hartimin dhe ...

Spanjë: Një hetim zbulon se më shumë se 200 mijë fëmijë mund të jenë abuzuar në institucionet katolike

Pas vitesh protestash ndaj abuzimeve seksuale nga stafi i kishës dhe njerëzit laikë, qeveria spanjolle më në fund ka ndërmarrë veprime për ta ekspozuar realitetin e ...

Papa sugjeron se Kisha Katolike mund t’i bekojë lidhjet mes personave të gjinisë së njëjtë

Papa Françesku ka sugjeruar se ai mund të jetë i hapur që ta bekojë lidhjen e personave të gjinisë së njëjtë në Kishën Katolike.

Papa u bën thirrje të rinjve të mos i humbin shpresat për një botë më të mirë

Papa Françesku u ka bërë thirrje të rinjve në gjithë botën të mos i humbin shpresat dhe t’i mbajnë gjallë ëndrrat për një të ardhme ...

Papa kryeson meshën një ditë pas lirimit nga spitali

Papa Françesku kryesoi meshën e të Dielës së Palmave në sheshin e Shën Pjetrit të dielën, duke nisur kështu ngjarjet e shumta deri në ...

Kisha katolike: Shpopullimi i Shqipërisë problem dramatik

Në Shqipëri, drejtuesit e kishës katolike, shprehën të premten shqetësim për fenomenin e shpopullimit, si pasojë e një emigrimi në rritje. Një problem që ipeshkvinjtë ...