Postet nga: financimi

Sfidat e zhvillimit të strehimoreve në Kosovë

Mbështetja dhe organizimi i strehimoreve të viktimave të dhunës në familje në Kosovë vazhdon të përballet me sfida organizative dhe financiare.

Financimi i mediave nga Rusia dhe Kina, pse mungojnë të dhënat?

Qasja e lartë në internet dhe përdorimi i rrjeteve sociale në Kosovë ka bërë që lajmet e rreme të shpërndahen lehtë brenda një kohe të shkurtër.

Milionat e investuara nuk e përmirësojnë gjendjen në Kompleksin ‘Adem Jashari’

Rreth 11 milionë euro janë investuar deri më sot në Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz të Skenderajt nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) dhe Agjencia për ...

Auditori identifikon parregullsi të mëdha të financimit të OJQ-ve nga institucionet publike më 2019-ën

Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike i Kuvendit të Kosovës ka shqyrtuar sot Raportin e auditimit të performancës, “Transparenca  dhe llogaridhënia në procesin e financimit ...

Për cilët komandantë të UÇK-së, janë paguar avokatët në speciale

Mbrojtja e vetëm tre personave nga dhjetëra persona të cilët janë intervistuar nga ana e Dhomave të Specializuara i kanë kushtuar rezervës shtetërore 60 mijë e 813 ...

Mungon mbështetja institucionale për filmin ‘Bekim Fehmiu’

 

Financimi i dyshimtë i OJQ-ve nga ministria e PDK-së

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë ka financuar disa OJQ të cilat nuk i kanë plotësuar kriteret e përcaktuara.

Lajm i mirë për teatrot profesioniste të qyteteve kosovare

Komisioni i Granteve i Qeverisë së Kosovës, në Ministrinë e Financave, në mbledhjen e tij, gjatë ditës së sotme ka aprovuar kërkesën teatrove dhe komunave pë...