Postet nga: eksporti

E rrallë, rreth 10% zbutet deficiti tregtar në muajin qershor

Shkëmbimi tregtar i Kosovës, me vendet e jashtme, në muajin ishte me rënie. Në raport me muajin qershor të 2018-ës, tregtia me vendet e Bashkimit Evropianë ...

Ministri Shala: Për shkak të barrierave, eksporti i Kosovës është më i ulëti në rajon

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka thënë se bizneset kosovare po përballet me shumë barriera gjatë eksportit të tyre nëpër vendet e CEFTA-së, pë...

Kosova zëvendëson importin nga Serbia me mallra nga Maqedonia dhe Shqipëria

Janarin e sivjetëm Kosova nga Serbia bleu vetëm 788 mijë euro mallra, përderisa në janarin e 2018-ës vlera e mallrave ishte mbi 20.8 milionë euro, me një rë...

Serbia po e humb titullin e liderit për shitje të mallrave në Kosovë

Të dhënat për tregtinë e jashtme të Kosovës të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 2.1 ...

Importi nga serbia para taksës prej 100%, për një muaj Serbia shkarkoi 37.8 milionë euro mallra në Kosovë

Deficiti tregtarë i Kosovës, në muajin tetor është më i lartë për 13.7 për qind.

Nënshkruhet marrëveshja për eksport nga Kosova pa taksë në këto shtete

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë,  Endrit Shala ka bërë të ditur se sot ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit me vendet e EFTA-s.

Fermerët e Kosovës feferonin e kthejnë në ndërmarrje komerciale

Megjithëse bujqësia ka qenë një udhëtim i gjatë për Zijadin Kelmendin, është më shumë se një pasion për të, shkruan USAID.

Deficiti tregtar ‘nuk e bën hesap’ eksportin, thellohet rreth 11%

Të dhënat e fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se tregtia e jashtme në prill 2018 ka regjistruar një deficit më të lartë për 10.9 pë...