Postet nga: Bosnjë e Hercegovinë

465 Fëmijë janë Zhvarrosur nga Varret e Luftës në Bosnjë

Një total prej 456 nga 25,500 njerëzit e zhvarrosur nga varret e luftës deri më tani në Bosnjë dhe Hercegovinë ishin fëmijë të moshës 17 vjeçare dhe më ...

Bosnja Planifikon Shtëpi për të Zhvendosurit nga Lufta

Zyrtarët boshnjakë u takuan për të dytën ditë radhazi të martën në qytetin bregdetar të Neumit për të diskutuar se si do të mundësojnë ...

Djali i Tugjmanit Akuzon Alija Izetbegoviqin për Nxitje të Terrorizmit

Deputeti kroat dhe i biri i presidentit të ndjerë Franjo Tugjman ka akuzuar ish-Presidentin e Bosnjes, Alija Izetbegoviq, për  ndihmë në hedhjen e themeleve të terrorizmit islamik.

Dëshmitari: Kroatët u Përdorën si Mburoja Njerëzore

Luka Brkiq, dëshmitari i prokurorisë tha në gjyqin e ish-kreut të Sigurimit të Shtetit Serb Jovica Stanishiq dhe zëvendësit të tij Franko Simatoviq në Hagë të enjten ...

Avokati Mohon se Simatoviq u dha Armë Serbëve të Kroacisë

Gjatë marrjes në pyetje para gjykatës së OKB-së në Hagë, avokati mbrojtës i Simatoviqit, Mihajlo Bakraç, tha se dëshmitari i mbrojtur nuk e pa Simatoviqin duke furnizuar ...

Bosnja Mendon t’i Ndalojë të Dënuarit për Krime Lufte të Kandidojnë në Zgjedhje

Amendamenti i propozuar nga deputeti Denis Beqiroviq, i cili pritet të vihet në agjendën e parlamentit shtetëror, përcakton se të dënuarit për krime lufte nuk ...

Milorad Dodik Nën Hetime për ‘Gjuhë të Urrejtjes’

Milorad Dodik do të përballet këtë muaj me një hetim për gjuhë urrejtjeje sepse tha më herët këtë muaj se organizatat islamike po financojnë rikthimin ...

Një Dekadë me Gërshërët në Stomak të Harruara nga Spitali në Bosnjë

Spitali Universitar i Bosnjës në Mostar, në jugperëndim, do të duhet t’i paguajë një ish-pacienti rreth 20,000 marka – afërsisht 10,000 euro – plus interesin dhe kostot gjyqësore, pasi ...