Postet nga: Bosnjë e Hercegovinë

Veteranët boshnjakë të luftës bllokojnë pikën kufitare me Kroacinë

Rreth 100 ish-ushtarë, anëtarë të shoqatës “Mbrojtësit e Harruar”, bllokuan të hënën kalimin e Bijacës në Bosnjën lindore në protestën e fundit nga ...

Komisioni Europian i premton fonde Bosnjës pas krizës së migrantëve

Komisioni Europian ka thënë se do t’i japë Bosnjë-Hercegovinës 1.5 milion euro, si ndihmë për t’u përballur me fluksin e refugjatëve dhe migrantë...

Kërcënimet detyrojnë gazetarin boshnjak të pranojë mbrojtjen e policisë

Gazetari boshnjak Dragan Bursaq tregon për vështirësitë e punës nën mbrojtjen policisë, gjë që ai e ka kërkuar pas marrjes së kërcënimeve ...

Serbët e Bosnjës shmangin Sarajevën për përkujtimoren e viktimave jugosllave

Të afërm të ushtarëve jugosllavë të vrarë në maj 1992 në rrugën Dobrovoljacka në Sarajevë, ndërsa ata po tërhiqeshin nga qyteti, nuk do ta shënojnë ...

Milorad Dodik - Dikur i Përkëdhelur i Ollbrajtit, Tash Shok i Putinit

Takimet e shumta të Milorad Dodik me Vladimir Putin dhe vizitat e tij të shpeshta në Rusi kanë konsoliduar gjatë imazhin e tij në entitetin kryesisht serb të Bosnjës, ...

Lajmi i Rremë Krijon 'Ushtrinë Paramilitare' në Bosnjë

Një klub i paintball-it – një lojë sportive që shfrytëzon topa me ngjyra dhe uniforma për të simuluar beteja – në Bosnjë dhe Hercegovinë, ka njoftuar se do ta padisë ...

Tmerr i Ripërjetuar: Zhvarrosja e Eshtrave të një Masakre Boshnjake

Një përzierje jeshileje të errët, të verdhe dhe kafeje shtrihet në horizont ndërsa vjeshta shndërron gjethet në shumë pemë lisi të shpërndara në detin e ...

Dënohen ish-Ushtarët Boshnjakë për Mbajtjen e Civilëve në një Shkollë

Gjykata Shtetërore e Bosnjës në Sarajevë të premten dënoi Enes Curiqin me pesë vjet burg dhe Ibrahim Demiroviqin me dhjetë vjet për pjesëmarrje në ndalimin ...