Postet nga: Bosnjë e Hercegovinë

ShBA Sanksionon Dodikun për Pengim të Marrëveshjes së Dejtonit

Thesari i SHBA-së ka sanksionuar presidentin e Republikës Srpska, Milorad Dodik, për pengimin e marrëveshjes së paqes që i dha fund luftës nga viti 1992 deri në ...

Serbët e Bosnjës Shkëpusin Komunikimin me Përfaqësuesin e BE-së

Qeveria e Republikës Srpska njoftoi të enjten se ka pezulluar komunikimin me Përfaqësuesin e Lartë të vendit Valentin Inzko, duke pretenduar të kërkohet ndjesë për ...

Prodhuesi i Këpucëve nga Bosnja i Ftuar në Inaugurimin e Trump-it

Marinko Umicevic, drejtor i fabrikës Bema që ndodhet në Banja Llukë, tha për BIRN të mërkurën se ka pasur net pa gjumë që nga koha kur ...

Burgosje në Bosnjë për Vrasjet e Vitit 1992

Një gjykatë në Bihaq ka dënuar dy serbë të Bosnjës Goran Soviljin dhe Petar Galiqin me dhjetë dhe shtatë vjet burg për vrasjen e një civili boshnjak ...

Arrestimi i Kroatëve Rrezikon Marrëdhëniet Bosnjë-Kroaci

Ministria e Jashtme e Kroacisë dhe qeveria lokale e kantonit të Posavinës në Bosnjë e Hercegovinë, ku janë kryer krimet e pretenduara të luftës, kanë shprehur shqetësime ...

Kriminelë Lufte e të Korruptuar Zgjidhen Kryetarë Komunash në Bosnjë

Votuesit në Bosnjë dhe Hercegovinë kanë zgjedhur pesë persona si kryetarë komunash, të cilët janë dënuar më parë për krime të ndryshme – përfshirë Fikret Abdiq, i ...

Referendumi në Bosnjë Kthen Debatet për Luftë në Ballkan

Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikoliç, i ka kërkuar Ushtrisë Serbe të "kryejë detyrat e saj të përditshme me më shumë kujdes” pas shkëmbimit të nxehtë të kë...

Serbët do të Rindërtojnë Sulmet në Sarajevë

Ekspertë të punësuar nga autoritetet serbe të Bosnjës do të organizojnë rindërtime të shpërthimeve vdekjeprurëse në Tregun "Markale" të Sarajevës në vitin 1994 dhe 1995 dhe ...