Postet nga: Bosnjë e Hercegovina

Lëvizja me letërnjoftim në Bosnje, zv/kryeministrja Rexhepi thotë se mund të ndodhë në muajin e ardhshëm

Zëvendëskryeministrja Emilia Rexhepi ka thënë se deri në muajin tjetër Bosnja e Hercegovina mund të miratoj marrëveshjen për lëvizje të lirë në mes ...

Iniciohet rast kundër Dodikut për mohim të gjenocidit në Srebrenicë

Zyra e Prokurorit të Bosnjë e Hercegovinës ka iniciuar një rast kundër presidentit të Republikës Sërpska, Millorad Dodik, për mohim të gjenocidit, ka konfirmuar ky ...

Përfaqësuesit e PE-së kërkojnë ndëshkimin e politikanëve që minojnë Bosnjën e Hercegovinën

Përfaqësuesit e Parlamentit Evropian (PE), që merren drejtpërdrejtë me Bosnjë dhe Hercegovinën, kanë paralajmëruar komunitetin ndërkombëtar se duhet të ndërmarrë veprime konkrete ...

Statusi i kandidatit për Bosnjën, në tetor ose dhjetor

Bashkimi Evropian ka konfirmuar gatishmërinë e tij për t'i dhënë Bosnje e Hercegovinës statusin e një kandidati për anëtarësim të plotë në BE.

Vuçiq lavdëron “Ballkanin e Hapur”, Bosnja shpreh dëshirë t’i bashkohet nismës

Përfaqësuesit e Bosnjë e Hercegovinës kanë shprehur dëshirën që t'i bashkohen "Ballkanit të Hapur", teksa presidenti serb tha se kjo është nisma më e mirë ...

Ministri i Sigurisë i Bosnjës akuzohet për korrupsion

Ministri për Siguri i Bosnje e Hercegovinës, është akuzuar formalisht më 8 dhjetorpër korrupsion dhe keqpërdorim, pas shitjes së parregullt të armëve dhe pajisjeve ushtarake një ...

Stuhia godet Bosnje e Hercegovinën

Bosnje e Hercegovina është goditur nga një stuhi e përcjellë me reshje të mëdha të shiut gjatë natës së 4 nëntorit dhe mëngjesin e 5 nëntorit, ...

Bosnje dhe Hercegovina merr dërgesën e parë me vaksina përmes COVAX

Bosnje dhe Hercegovina të enjten (25 mars) ka pranuar dërgesën e parë me vaksina kundër koronavirusit të porositur në kuadër të mekanizmit COVAX.