Postet nga: Bankat

Sanksionet e reja të BE-së pritet të shënjestrojnë ushtrinë dhe bankat ruse

Organi ekzekutiv i Bashkimit Evropian propozoi vendosjen e sanksioneve ndaj forcave të armatosura të Rusisë, tri bankave dhe dhjetëra zyrtarëve.

Deklarata e përbashkët e shteteve që vendosën përjashtimin e disa bankave të Rusisë nga sistemi SWIFT

Para pak qastesh nëpërmjet një deklarate të përbashkët, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mbretërisë së Bashkuar, Komisionit Evropian, Francës, Gjermanisë, Italisë, Kanadasë njoftuan ...

E-banking rrit çmimet për ata që shkojnë në sportele të bankave

Besnik Abdullahu, punëtor në një ndërmarrje publike në Kosovë, thotë se tarifat për shërbime të ndryshme në bankat komerciale janë jashtëzakonisht të shtrenjta, krahasuar me ...

Nuk ka kredi për punonjësit e sektorit privat

Aprovimi i një kredie në bankat komerciale, për punonjësit e sektorit privat është procesi i vështirë, e në disa raste i pamundshëm, thotë Ardita, e cila ...

Sulm me eksploziv në një bankë në Ferizaj, reagon Shoqata e Bankave

Shoqata e Bankave të Kosovës ka reaguar pas sulmit me eksploziv në një bankë komerciale në Ferizaj, mëngjesin e sotëm.

Pandemia rrit nivelin e kredive të këqija

Në bankat komerciale në Kosovë është rritur niveli i kredive joperformuese. Kjo për arsye se biznese të shumta private, për shkak të pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi i ...

Burim Dërmaku boton librin për kreditë jo-performuese në Kosovë

Studiuesi Burim Dërmaku ka botuar kohë më parë librin, "Ndikimi i faktorëve makroekonomikë dhe bankar në nivelin e kredive me probleme në sektorin bankar në Kosovë 2007-2019” (Impact ...

Bankat e Evropës lënë mënjanë miliarda euro përderisa përballen me humbjet nga pandemia