Postet nga: anëtarësimi në be

Rama: Negociatat për anëtarësim nuk fillojnë të nesërmen

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë një takimi me qytetarët në Korçë ka folur për dhënien e rekomandimit nga Komisioni Europian për hapjen e negociatave ...

Rama: Privimi nga BE-ja mund të ushqejë radikalizmin islamik

Privimi i Shqipërisë që një ditë të bëhet anëtare e Bashkimit Europian mund të ushqejë radikalizmin islamik në këtë vend dhe të rrezikojë stabilitetin rajonal, tha ...

Merkel: Shqipëria ka progres, vendosim në ditët e ardhshme për negociatat

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, deklaroi se Shqipëria ka bërë progres në rrugën e saj drejt anëtarësimit në BE dhe se në ditët e ardhshme ...

Hoxhaj: BE Nuk ka Vullnet ta Pranojë Serbinë pa e Njohur Kosovën

Zëvendës Kryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj, ka deklaruar në sonte Bashkimin Europian nuk ka vullnet ta pranojë Serbinë si anëtare të unionit pa e njohur pavarë...

BE nuk Jep Datë të Anëtarësimit për Kosovën

Bashkimi Evropian pritet të dalë me një dokument i cili do të përcaktojë vitet kur shtetet e Ballkanit mund të anëtarësohen në këtë organizatë.

Kosova e Serbia të Punojnë më Shumë drejt Objektivave Evropiane

Raportuesit e Parlamentit Evropian për Kosovën dhe Serbinë, Ulrike Lunacek dhe Davic Mcallister, të hënën prezantuan draft-rezolutat e progresit të të dyja vendeve kundrejt anëtarë...