Postet nga: ahmet brahimaj

'O. Taka' e Sinan Kajtazit përfundon në Komisionin e MKRS-së për Parandalimin e Konfliktit të Interesit

Solisti i Trupës së Baletit Kombëtar të Kosovës, Sinan Kajtazi ka qenë pjesë e takimit ku është vendosur për fatin e projektit të tij. Kolegët ...

Shuhet ëndrra 13 vjeçare për Teatrin modern të Operës dhe Baletit 'Ibrahim Rugova'

Pavarësisht se zyrtarë të Ministrisë së Kulturës kanë deklaruar se deri në qershor të vitit 2019 do të dalin me një plan-projekt të ri për objektin e Teatrit ...

Baleti Kombëtar dy dekada pas luftës pa shkollë e sallë adekuate

Suksesi i Baletit Kombëtar të Kosovës gjatë 2018 është arritur falë përkushtimit dhe punës së bërë nga menaxhmenti dhe trupa e balerinëve të Baletit, ndë...

Nis me problem zbatimi i rregullores së re për gradimet dhe pagat e punëtorëve të institucioneve të Kulturës

Rritja e pagave për punëtorët e institucioneve të Kulturës, sipas Rregullores për gradimin dhe pagat e krijueseve dhe performuesve të kulturës dhe punonjësve ...

Premiera që Lidh Baletin e Kosovës me Francën

Premiera e shfaqjes “Recomposed” që është e fundit e Baletit të Kosovës për këtë vit, u dha në Teatrin Kombëtar të Kosovës, ndërsa koreografia ...

Vallëzim me Balerinët e Kosovës dhe Shqipërisë

Vallëzim me Balerinët e Kosovës dhe Shqipërisë

Balerinët nga Kosova dhe Shqipëria janë bërë bashkë në Teatrin Kombëtarë të Kosovës për të performuar shfaqjen "La Sylphide" e cila ka vazhduar udhë...

‘Sheherzadja’ në Prishtinë

Historia e dashurisë në mes të Sheherzades dhe Shehriarit  e shkëputur nga libri “Njëmijë e një net” do të paraqitet përmes vallëzimit nga trupa e baletit ...