Ahmet Brahimaj- Foto: Kallxo.com - ARKIV

Telegram ngushëllimi i ministres Dumoshi për vdekjen e Ahmet Brahimajt 

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi përmes një telegram ngushëllimi ka ngushëlluar familjen Brahimaj, për vdekjen ish-drejtorit të Baletit Kombëtar, Ahmet Brahimaj. 

“E nderuara familje Brahimaj, me pikëllim madh e morëm lajmin për ndarjen nga jeta e dashurit tuaj, Ahmetit. Ahmeti ka qenë njeriu me cilin është identifikuar baleti Kosovë. Me angazhimin e tij, ai ka bërë njihet jo vetëm nga artistët e ata merren me kulturë por edhe fusha tjera. Kur ka folur dikush për baletin e ka pasur mendje Ahmetin. Ahmet Brahimaj është prej njerëzve parë është marrë me balet dhe është edukuar këtë fushë duke qenë prej gjeneratave para Baletit Kosovës. Si një ndër balerinët e parë, ai ka formuar Ansamblin e Baletit vendin tonë vitet e 70-ta shekullit 20”, thuhet telegram.   

Po sipas këtij telegrami, Brahimaj ka luajtur në mëse 40 premiera baleti e në shumë premiera tjera artistike duke pasur rolet kryesore, duke dhënë edhe kontribut në formësimin e gjeneratave të reja të baletit.  

“Baleti i Kosovës por edhe kultura shqiptare në përgjithësi ka humbur një figurë shumë të madhe duke e lënë një zbrazëti të pazëvendësueshme. Ahmeti do të kujtohet dhe do të mbetet i paharruar përmes veprave të shumta e gjurmëve të pashlyera që la pas. Mes bashkëpunëtorësh, shëmbëlltyra e tij do të mbetet përjetësisht udhërrëfyes i punës dhe angazhimit”, thuhet në telegramin e ministres Dumoshi, drejtuar familjes Brahimaj. 

Ish- drejtori i Baletit Kombëtare të Kosovës, Ahmet Brahimaj ka ndërruar jetë sot në moshën 66 vjeçare.