Postet nga: Gjenocidi

Izetbegoviq: Bosnja Rihap Padinë për Gjenocid ndaj Serbisë

Bosnja do të nisë një apel kundër vendimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë  (GjND) të vitit 2007, vendim i cili liroi Serbinë nga akuzat për ...

Mbrojtja e Mlladiqit: ‘Gjenocidi i Vitit 1992 i Pavërtetuar’

Avokati mbrojtës i Mlladiqit, Dejan Ivetiq tha në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë në Hagë të hënën se prokurorët nuk kanë vë...

Mbrojtja: Mlladiq Kurrë Nuk Urdhëroi Masakrat e Srebrenicës

Argumentet përmbyllëse të mbrojtjes së Ratko Mlladiqit filluan të premten në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë. Avokatët e komandantit të kohës së ...

Deputetë Serbë Kërkojnë Rezolutë Gjenocidi për Srebrenicën

Dy fraksione pakicash në parlament, njëri i përbërë nga Partia Liberale Demokratike dhe Partia për Veprim Demokratik e Sanxhakut, tjetri i përbërë nga Lidhja ...

Serbisë i Kërkohet ta Njohë Gjenocidin në Srebrenicë

Në prag të 21-vjetorit të masakrave të Srebrenicës muajin e ardhshëm, tri organizata joqeveritare serbe u kanë bërë thirrje anëtarëve të Parlamentit të premten të ...

Radovan Karaxhiq: “Pres të lirohem nga akuzat”

“E di se çfarë doja, çfarë bëra, madje edhe çfarë ëndërrova, dhe asnjë gjykatë e arsyeshme në botë nuk do të më dënonte, pavarësisht se sa ...

Sarajeva Përkujton ‘Masakrën e Tregut’

Të afërmit e të vdekurve, të mbijetuarve dhe dashamirës vizituan dhe vunë lule të premten në zonën ku 68 njerëz u vranë dhe 144 të tjerë u plagosë...