Postet nga: Denim me vdekje

SHBA: Shteti i Alabamës ekzekuton një të dënuar duke përdorur gaz azoti për herë të parë

Asfiksimi përmes azotit nuk ishte përdorur asnjëherë më parë si një metodë ekzekutimi. Avokatët e të burgosurit tentuan ta bllokonin ekzekutimin duke argumentuar se është një ...

SHBA: Alabama do ta testojë metodën e re të ekzekutimit me vdekje përmes gazit azotik  

Shteti i Alabama-s në SHBA do ta ekzekutojë Kenneth Eugene Smith për vrasjen e një gruaje në fund të viteve 1980. Fillimisht, përpjekja e ekzekutimit të planifikuar me një ...

Kina dënon me burgim të përjetshëm një shtetas amerikan

Të hënën, Kina dënoi me burgim të përjetshëm shtetasin amerikan John Shing-Wan Leung, 78-vjeçar, i cili ka rezidencë të përhershme në Hong Kong, ...

Shtohen thirrjet ndaj Iranit për t’iu dhënë fund dënimeve me vdekje

Komisionari i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Drejta të Njeriut, Volker Turk, e ka kritikuar Iranin për “nivel të neveritshëm” të dënimeve me vdekje, dhe ...

Irani dënon me vdekje 4 të akuzuar për bashkëpunim me Izraelin

Irani ka dënuar me vdekje katër persona, të cilët i ka akuzuar për bashkëpunim me Izraelin.

Iran: Dy gra dënohen me vdekje pas aktivizmit për komunitetin LGBT

Dy gra iraniane janë dënuar me vdekje për shkak të aktivizmit të tyre për komunitetin LGBT (homoseksual, lesbike, biseksual dhe transgjinor).