Postet nga: Ballkani

Kryesuesi i Ardhshëm i BE-së Synon Afrimin e Vendeve të Ballkanit

Bullgaria, që prej janarit do të jetë kryesuese e presidencës së Bashkimit Evropian për gjashtë muajt e ardhshëm, thotë se do të punojë që të ketë më ...

Juncker: Serbia dhe Mali i Zi Prijnë në Ballkan për Integrim në BE

Duke theksuar edhe një herë se Bashkimi Europian nuk do të pranojë anëtarë të rinj së paku deri më 30 mars 2019, fjalimi i rëndësishëm i presidentit të ...

SHBA: Ballkanit i Mungojnë Mjetet për të Luftuar Terrorizmin

Të gjendur përballë një rritjeje globale të terrorizmit që ka përfshirë elemente radikale islamike në Ballkan, shumica e vendeve në rajonin e Ballkanit kanë përmirësuar dukshë...

Vendet e Ballkanit me Hapa Prapa në Demokraci Gjatë 2016

Shumica e vendeve të Ballkanit hasën me pengesa në progresin e demokracisë gjatë vitit 2016, ku u rishfaq autoritarizmi populist në rajon, thotë raporti i Vendeve në Tranzit nga Freedom ...

Freedom House: Demokracitë në Ballkan, Nën Kërcënim

Raporti më i fundit i organizatës Freedom House i titulluar ‘Liria në Botë” identifikoi të enjten Bullgarinë, Kroacinë, Rumaninë dhe Serbinë si vende të lira, ndërsa Shqipërinë, ...

Epoka Trump Ndan Vendet e Ballkanit

Shumica në Ballkan kanë ndjekur inaugurimin e presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara të premten me interes të madh. Lindja e epokës së Donald Trump sjell shpresa të ...

Projektit Euro-Atlantik po i Vjen Fundi në Ballkan

Pavarësisht diplomacisë europiane, marrëveshja post-Jugosllave në Ballkanin Perëndimor ka qenë kryesisht rezultat i garancive të sigurisë të dhëna në rajon nga tre shtete: SHBA-ja, Britania e ...

Ushtria Serbe Stërvitet Më Tepër me NATO-n Sesa me Rusinë

Serbia është përfshirë në 116 aktivitete të përbashkëta ushtarake me NATO-n dhe 90 aktivitete ushtarake bilaterale me Shtetet e Bashkuara, por me ushtrinë ruse ka kryer vetëm 17 stë...