Postet nga: Bashkëpunimi me organizatat tjera

Konferencë për Transparencën në Institucione dhe Paditë e Fituara nga BIRN

Kampanja “Drejtësia dhe Qytetarët” dhe Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) do të organizojnë sot një konferencë që ka të bëjë me transparencën në institucionet ...

Filmi i BIRN-it mbi Masakrat Ndaj Shqiptarëve në Pejë, u Shfaq në DokuFest

Në ekranet e dy kinemave në Prizren, të mërkurën dhe të enjten, është shfaqur filmi “Të Paidentifikuarit” në të cilin dokumentohen urdhërdhënësit dhe zbatuesit e ...

“Lufta” e Kallxo.com për Transparencë dhe Llogaridhënie

Një qytetar kishte raportuar në KALLXO.com se Naser Bajraktari - Drejtues i Departamentit të Ujërave në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), nuk i kishte deklaruar 10 ...

FIQ Mbjell Lule dhe Pemë në Obiliq

FIQ Mbjell Lule dhe Pemë në Obiliq

“Dhuro pemën tënde, jepi jetë një komuniteti”, është fushata që ka nisur Forumi për Iniciativa Qytetare (FIQ), për të mbjellë lule sezonale dhe fidanë në komunë...

KOSID-i Kërkon të Shqyrtohet Peticioni i Qytetarëve Kundër Shtrenjtimit të Rrymës

Konzorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm kërkon nga Kuvendi i Kosovës që të merren parasysh të gjitha pikat e peticionit kundër ...

Publikimi i Raportit “BIG DEAL"

Sipos: Marrëveshja Hungari-Serbi për Lëvizjen e Lirë nuk Përmend ‘Kosova e Metohija’

KOSID dhe FIQ: Zhvendosja e Detyruar Varfëroi Banorët e Obiliqit

Projekti i Qeverisë së Kosovës për zhvendosjen e detyruar të popullsisë nga fshatra të Obiliqit me qëllim të shfrytëzimit të linjitit për prodhim energjie elektrike ...

GAP Prezanton “Komunat Punëtore” dhe “Komunat Dembele”

Hani i Elezit, Deçani e Prishtina rezultojnë komunat me përqindjen më të lartë të premtimeve të përmbushura në vitin e parë të punës së kryetarëve ...