Postet nga: Elizabeth Gowing

Rrugë

Rrugë

Unë i dua rrugët e Kosovës dhe faktin që hapësirat publike janë plot ngjarje. Prishtina është ende kryesisht një qytet për këmbësorë, dhe me ...

Dhuratat

Dhuratat

Ja disa sugjerime se si me festue në mënyrë të gjelbërt, tue u kujdesë për ambientin e Kosovës.

Gatimi i gjelbër; qasje kosovare

Gatimi i gjelbër; qasje kosovare

Këto furra efikase kanë hapësirë të madhe të zënë një tepsi qoftë me pogaçe, me fli, me pite ose ëmbëlsira siç janë tespishtja dhe bakllava. ...

Veshmbathje Me Ndërgjegje

Veshmbathje Me Ndërgjegje

Kultivuesit e pambukut janë përgjegjës për më shumë se 25 për qind të të gjitha insekticideve të përdorura në botë, dhe për 12 për qind ...

Katër R-të

Katër R-të

Parulla për menaxhimin e mbeturinave zakonisht është shpjeguar me tre R - reduktimi, ripërdorimi dhe riciklimi. Atyre unë do të dëshiroja t’ua shtoj një R tjetë...

Ktheje Kavanozin e Turshive në Dritë

Ktheje Kavanozin e Turshive në Dritë

Në Kosovë nuk ekziston asnjë kompani që mbledh ose riciklon xham. Kështu që kur i boshatis kavanozët e mjaltit, ajvarit, ose salcës së makaronave, përfundojnë në ...

Kur Librat Kanë Dy Jetë

Kur Librat Kanë Dy Jetë

Një mikeshë më ka sugjerue që mbasi ajo i ka mbajtë librat te raftat në dhomën e ditës, vetëm si një mënyrë me u frye pë...

Faqet e Gjelbërta – Udhërrëfyes për Jetesë të Gjelbërt

Faqet e Gjelbërta - Udhërrëfyes për Jetesë të Gjelbërt

Nëse je tue lexue këtë kolumne, atëherë je dikush i interesuar në jetesën e qëndrueshme në Kosovë. Por edhe nëse ke vullnet të jesh ...