PZAP - Foto: PZAP/Video

Zgjedhjet 2019, sot mbyllet afati për ankesa në PZAP

Subjektet politike dhe kandidatët të cilët janë të pakënaqur me rezultatet përfundimtare të KQZ-së kanë të drejtë të paraqesin ankesa deri në ora 10:00 të ditës së sotme.

Pas pranimit të vendimit nga PZAP-i, subjektet politike që janë sërish të pakënaqura, kanë të drejtë të paraqitjes së ankesave në Gjykatën Supreme brenda 24 orëve.

Ndryshe, ankesat e para vetëm kanë shkuar në adresë të PZAP-së.

Partitë që kanë dorëzuar ankesa janë LDK, PDK, koalicioni Nisma-AKR-PD si dhe partitë e minoriteteve.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) të enjten shpalli rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 6 tetorit.

Partia me më së shumti vota është Lëvizja Vetëvendosje, e dyta LDK, e treta PDK, më pas renditet koalicioni AAK-PSD dhe Lista Serbe.

Koalicioni Nisma Socialdemokrate-Aleanca Kosova e Re dhe Partia e Drejtësisë, nuk e ka kaluar pragun zgjedhor./21Media