Ilustrimi: Trembelat për Kallxo.com

Reagim i KALLXO.com pas paralajmërimeve të PDK-së për padi për shpifje

Lexuam në disa media një paralajmërim se PDK dëshiron të ngrisë padi për shpifje për KALLXO.com dhe Kryeredaktoren e BIRN Kosovës, Jeta Xharra.

Së pari, rendi e do që reagime të tilla të bëhen në mediat ku është shkruar artikulli e jo të shfrytëzohen mediat e tjera për të nisur fushatë.

Taktika e sulmeve të tilla për ne është e njohur, për me ju hedhë sy qytetarëve për kontratën, rruga më e lehtë është me thanë që kemi bo padi dhe po kërkojmë dëmshpërblim.

Duke i shpallur si të pavërteta hulumtimet, PDK dhe Dhurata Hoxha po mundohen që me hedhë hi syve për ato që janë bërë me paratë e kontratës së lobimit.

Deri sot, përpos lajmeve nga disanca për nisma të tilla, këta njerëz nuk guxojnë të dalin publikisht dhe para kamerës të ballafaqohen me gjetjet e hulumtimit.

Duke e ditur që kanë ndërtu një sistem të drejtësisë ku paditë gjykohen pas pesë apo dhjetë vitesh, PDK po tenton me garantu mbrojtje që hulumtimin e publikuar te ne të tentojë ta shpallë si të pavërtetë.

Si shumë raste të tjera, kjo padi përfundon me fitore të raportuesve, sepse i kemi provat dhe faktet për ato çka është raportuar.

Në këtë fazë të zhvillimeve në Kosovë, me harxhu energji duke i luftu mediat e lira, të pavarura, hulumtuese është gabim i madh sepse në fakt ajo energji duhet të shpenzohet për të riparuar gabimet dhe për të reflektuar për formën e gabimeve që janë bërë në të kaluarën.

 Kurrë nuk është vonë edhe me pranu gabimin, por sidomos me u reformu edhe si parti por edhe si mendësi politike.

Tentimi me i goditë mediat e pavarura gjithmonë përfundon në goditje për veten e vet e subjektit që e inicon, e kjo është vërtetuar disa herë në Kosovë sepse drejtësia nuk është macë me të grrithë por vjen në vend, edhe kur vonohet ndonjëherë.

Redaksia KALLXO.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!