Albin Kurti dhe Boiken Abazi Foto: Levizja Vetevendosje

Boiken Abazi dorëhiqet nga drejtimi i Vetëvendosjes në Shqipëri

Një ditë pas zgjedhjeve komunal në Kosovë drejtori ekzekutiv i Qendrës së Vetëvendosjes në Shqipëri Boiken Abazi ka bërë publik lajmin se është dorëhequr nga kjo pozitë.

Në një postim të shoqëruar me foton e lideri të VV-së Albin Kurti, Abazi ka shkruar se dorëheqjen e kishte ofruar me datë 15 shtator mirëpo nuk e ka bërë atë publike për shkak të ngjarjeve në veri.

Në njoftim Abazi ka shkruar se dorëheqja vie pas rezultateve të dobëta të Vetëvendosjes në zgjedhjet e fundit në Shqipëri.

Postimi i plotë:  Të dielen e kaluam bashkë me Albinin në selinë e Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Ndoqëm mbarëvajtjen e procesit të zgjedhjeve lokale nëpër komunat e Kosovës dhe diskutuam gjatë: për të ardhmen e Kosovës e Shqipërisë, nevojën për reforma në institucione dhe ekonomi, progresin shoqëror e mbarëkombëtar që nuk përjashton asnjë qytetar, çështje të ndryshme organizative të Lëvizjes sonë, e deri te raportet gjeopolitike në botë.

Në datën 15 shtator unë kam paraqitur dorëheqjen time të parevokueshme nga pozicioni i drejtorit ekzekutiv i Qendrës së Lëvizjes në Shqipëri, gjë që e kisha diskutuar edhe pas zgjedhjeve në Bordin e Qendrës, për të mbajtur përgjegjësitë e mia për rezultatet në Shqipëri. Kam pritur ta bëj këtë gjë publike, për shkak të situatës në veri të Kosovës dhe raundit të parë të zgjedhjeve lokale. Për hapat e radhës në Shqipëri jemi duke i vazhduar diskutimet.

Ndërkohë në Kosovë, nga vendi i tretë në zgjedhjet lokale të vitit 2017, VETËVENDOSJE! tash është e para edhe me votën popullore nëpër komuna në nivel Kosove. Sfidat nuk janë të vogla para 12 balotazheve pas katër javësh, por jemi me shpresë e të angazhuar si rrallë herë më parë. E ardhmja është e Lëvizjes, e shqiptarëve.