Bërlloku mbulon Prishtinën në Ditën e Pranverës

Zogjtë e lulet nuk po i pret një ambient i bukur për ta sjellë pranverën në Prishtinë.

Në ditën e parë të stinës së ngrohtë, kryeqyteti nuk duket ndryshe nga ditët tjera.

Përveq vendeve të destinuara për hedhje, mbeturinat kanë mbuluar edhe pjesë tjera të rrugës duke mos i lënë hijeshi këtij qyteti.

Viitin e kaluar për 90 ditë zgjati fushata  “Ta pastrojmë Kosovën” me organizatën“Let’s Do it Kosova”

Ministria i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor pas përfundimit të kësaj fushate kanë ndarë grantin prej 1.2 milion euro për komunat fituese të aksionit “Ta pastrojmë Kosovën”, aksion ky i cili kishte zgjatur tre muaj.

Kryeqyteti që përfitoi 100 mijë euro nga ky fond, ende vazhdon të jetë i papastër.

Fotografitë e Atdhe Mullës tregojnë gjendjen me mbeturinat në kryeqytet.

Fotografitë nga Lagja Bregu i Diellit

Bajram Bahtiri, ‘Fusha e Pajtimit’
Xheladin Rekaliu – Bregu i Diellit 6

Lagjia Kalabria 12

 

Lagjia Kalabria
Hyzri Talla – Bregu i Diellit
Fail Vata – F.Teknik
Enver Maloku – Bregu i Diellit
Bajram Bahtiri – Fusha e Pajtimit 2