Vjen një version i ri dhe dukshëm më i mirë i ChatGPT

Pas prezantimit të chatbotit ChatGPT në fund të nëntorit të vitit të kaluar, filloi gara e Inteligjencës Artificiale, IA, midis kompanive të shumta të teknologjisë.

Hapat e parë konkretë janë ndërmarrë nga Microsoft dhe Google, por edhe Snap dhe shumë kompani theksuan se zhvillimi i AI, produkte të bazuara në inteligjencën artificiale, do të jetë prioriteti i tyre.

ChatGPT ka krijuar një përçarje të vërtetë në treg dhe siç theksoi Andreas Braun, shefi i teknologjisë i Microsoft në Gjermani, gjatë një paraqitjeje të ftuar në një konferencë këtë javë, ne mund ta presim një version të ri të këtij chatboti AI që në fillim të këtij muaji.

Versioni aktual që i kënaqi të gjithë me aftësitë e tij bazohet në modelin GPT-3.5, ndërsa versioni i ri do të bazohet në modelin edhe më të avancuar GPT-4.

Ai version, thotë Braun, do të ketë modele multimodale dhe do të mundësojë “aftësi krejtësisht të ndryshme”, duke përfshirë – video.

Pra, ajo që mund të presim nga inteligjenca artificiale është që, bazuar në pyetjet e përdoruesve, do të jetë në gjendje të krijojë jo vetëm përmbajtje tekstuale, por edhe video.

Ajo që është e qartë dhe ajo që thotë Braun është se pritet të jetë “dukshëm më i mirë”.

Siç thuhet në faqen Digital Trends, ky nuk do të jetë mjeti i parë i AI që mund të krijojë video bazuar në udhëzimet e tekstit.

Domethënë, një mjet të tillë Meta e ka prezantuar vitin e kaluar. Make-A-Video mund të bëjë video mjaft realiste bazuar në hyrjet e teksteve të shkurtra, kështu që ne mund ta presim të njëjtën gjë nga chatbot i përmirësuar OpenAI.

Pak vite më parë, Microsoft investoi në OpenAI, kompaninë që zhvilloi ChatGPT, dhe së fundmi ata investuan 10 miliardë dollarë shtesë.

Se sa të lidhura janë këto kompani tregon më së miri fakti se ChatGPT-4 u shpall në një event të organizuar nga Microsoft./ Digital Trends

Përgatiti: Nuhi Shala