Vivo prezanton një telefon inteligjent me karikimin e parë flash 200 W

Në vitin 2020, Vivo lansoi karikimin e parë komercial 120W me blic ultra të shpejtë të industrisë me iQOO 5 Pro.

Vivo është një telefon inteligjent me aftësinë e parë komerciale të karikimit ultra të shpejtë 200 W.

Siç vunë në dukje zyrtarë të Vivo-s në prezantim, kjo bateri e gjeneratës së ardhshme dhe teknologjia e karikimit me blic për vivo shënon një ndryshim paradigme në karikimin e baterisë së telefonave të mençur.

Ata kujtuan se në vitin 2020 lansuan karikimin e parë komercial ultra të shpejtë në industri me një fuqi prej 120 W me iQOO 5 Pro.

Fuqia e karikimit 200 W nënkupton një seri të tërë të risive në bateri dhe karikim, në mënyrë që të garantohet siguria dhe qëndrueshmëria dhe jetëgjatësia e baterisë.

Këto përfshijnë një bateri të re ultra të hollë me pllaka të polarizuara, një elektrolit të ri të baterisë, një çip pompe ngarkimi me tri drejtime, një ndarës të ri baterie dhe një skemë të re grumbullimi.

Elementet mbrojtëse përfshijnë aplikimin e një xheli të ri përçues termik, një qark të ri mbrojtës, si dhe një algoritëm të monitorimit të shëndetit të baterisë, të zhvilluar në mënyrë të pavarur nga vivo, të cilat punojnë së bashku për të garantuar një mirëmbajtje kapaciteti mbi 80%, edhe pas 1600 cikleve të karikimit.

E gjithë kjo shoqërohet me një karikues të ri në miniaturë dhe një kabllo karikimi 1.5 metër.

Telefoni inteligjent i ri, iQOO 10 Pro, do të jetë ekskluzivisht i disponueshëm në rajonin Azi-Paqësor dhe përmban platformën e re celulare Snapdragon 8 + Gen 1, çipin grafik vivo V1+, ekranin 2K HDR10+ për lojëra në lëvizje, së bashku me mbështetjen për karikim të shpejtë, si dhe sistemi i kamerës i stabilizuar me gimbal. IQOO 10 Pro drejton vivo OriginOS Ocean të ri, bazuar në Android 12./Dnevnik.hr