Televizionet po shndërrohen gjithnjë e më shumë në konzolla ​​lojërash

Mbështetja për shërbimet e transmetimit nuk është më e rezervuar vetëm për modelet më të fundit të televizorëve Samsung, por edhe për pajisjet e vitit të kaluar.

Sot, miliona lojtarë në mbarë botën i lidhin konsolat e tyre me televizorët dhe i shijojnë videolojërat në ekranet e mëdha që i kanë blerë në disa formate fizike ose i kanë shkarkuar nga Interneti. Ekspertët që prej vitesh e ndjekin këtë treg janë të bindur se mënyra e lojës do të ndryshojë me kalimin e kohës dhe atë mjaft rrënjësisht.

Lojtarët do të jenë ende në gjendje t’i shijojnë lojëra në ekranet e mëdha televizive, por nuk do të kenë nevojë për tastierë. Gjegjësisht, ngjashëm me tregun e muzikës dhe videove, tregu i lojërave ngadalë po shkon drejt transmetimit dhe aplikacioneve speciale për të cilat duhet të paguani një abonim mujor dhe në të cilat ofrohen lojëra të shumta. Pra, në vend që të blini një tastierë ose një kompjuter të mbingarkuar, e gjithë puna grafike dhe intensive me procesor do të kryhej në cloud dhe lojërat do të transmetoheshin në pajisjet. Këta mund të jenë telefona inteligjentë, tabletë, kuti cilësore të tilla si pajisje të shumta Android TV ose Apple TV ose thjesht – televizorë inteligjentë.

Aplikimet për transmetimin e video-lojërave janë tashmë të disponueshme në gjeneratat më të fundit të televizorëve Samsung dhe kompania koreano-jugore ka njoftuar tani se disa modele të televizorit të vitit të kaluar (98QN90A, 32Q60A, Q70A dhe AU8000) do të kenë gjithashtu shërbime video për lojtarë si Lojëra Xbox Cloud dhe të tjera përmes të cilave miliona përdorues do të kenë qasje në videolojërat direkt në televizorët e tyre.

Përveç shërbimit më të famshëm të Microsoft-it, në televizorët e tyre do të jenë gjithashtu të disponueshme shërbimet e Amazon Luna dhe NVIDIA GeForce NOë. Për t’i shijuar videolojërat, përdoruesit do të duhet të paguajnë një abonim në këto shërbime, por edhe t’i lidhin televizorët me kontrollorët bluetooth në mënyrë që të mund të kontrollojnë lojërat me to./Windows Central

Përgatiti: Nuhi Shala