Snapchat u mundëson prindërve të shohin se me kë po komunikojnë fëmijët e tyre

Si pjesë e përpjekjeve për sigurinë e fëmijëve, Snapchat po lanson këtë javë një mjet të ri mbikëqyrjeje për të cilin kompania thotë se e imiton mënyrën se si prindërit dhe adoleshentët ndërveprojnë në botën reale.

Qendra e re e “Qendrës Familjare” e Snapchat u lejon prindërve dhe kujdestarëve të kontrollojnë se kush i dërgon adoleshentëve mesazhe në aplikacion pa zbuluar se çfarë po i thonë njëri-tjetrit.

Si kujdestari ashtu edhe fëmija duhet t’i pranojnë ftesat e Qendrës Familjare përpara se mjetet e mbikëqyrjes të hyjnë në fuqi. Pasi të pranohen ftesat, një kujdestar mund ta shikojë të gjithë listën e miqve të fëmijës së tij dhe një listë të llogarive me të cilat ata kanë ndërvepruar gjatë shtatë ditëve të fundit dhe të raportojë në lidhje me llogaritë te Ekipit të Mirëbesimit dhe Sigurisë së Snap.

“Qëllimi ynë ishte të krijonim një grup mjetesh të dizajnuara për të pasqyruar dinamikën e marrëdhënieve në botën reale dhe për ta nxitur bashkëpunimin dhe besimin midis prindërve dhe adoleshentëve” – thanë nga kompania Snapchat.

Veçoria ka për qëllim t’i kopjojë marrëdhëniet e jetës reale, si kur një prind i lejon miqtë e një fëmije të vijnë, por nuk monitoron gjithçka që ata thonë./The Verge