Sistemi më i ri operativ, iOS 16, tani i disponueshëm për shkarkim

Sistemi operativ më i fundit për iPhone është i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e pajisjes IPhone dhe sjell me vete një sërë veçorish të dobishme.

Pritja ka mbaruar. Apple lansoi ​​iOS 16 duke i dhënë mundësinë miliona përdorues të iPhone ta shkarkojnë dhe instalojnë softuerin e ri.

Mund ta shkarkoni iOS 16 përmes sistemit tuaj operativ celular duke shkuar te Cilësimet, duke shkuar te “Përgjithshme” dhe duke zgjedhur “Përditësimi i Softuerit”. Në menynë e re, do të merrni dy opsione – përditësoni në versionin e ri të iOS 15 ose instaloni iOS 16 (zakonisht në fund të ekranit). Përmirësimi është i mundur në të gjitha pajisjet duke filluar me iPhone 8.

Historia kryesore me iOS 16 është personalizimi. Apple e ka ridizajnuar ekranin e kyçjes për të ofruar më shumë kontroll mbi ndërfaqen. Ju gjithashtu mund të ndryshoni fontin dhe ngjyrën e orës që të përputhet me sfondin. Për më tepër, është e mundur të shtoni widget të ndryshëm dhe të ndryshoni informacionin e shfaqur në krye të ekranit, shkruan Engadget.

Më në fund, tani është e mundur të krijohen disa ekrane të ndryshme të kyçjes që ndryshojnë në varësi të fokuseve të ndryshme. Një veçori që e kompleton dizajnin e ri lidhet me rikujtuesit që mund të përditësojnë vetë përmbajtjen e tyre (Apple i quan “Aktivitete të drejtpërdrejta”).

Karakteristika të tjera të rëndësishme përfshijnë aftësinë për të redaktuar dhe zhbërë mesazhet në iMessage. Gjithashtu mund t’i zgjidhni mesazhet dhe t’i deklaroni ato të palexuara dhe t’ia përkujtoni vetes t’i lexoni më vonë.

Në iPhone XS dhe më vonë, në aplikacionin Photos, mund të kopjoni një objekt nga një fotografi dhe ta ngjisni diku tjetër pa sfond. Apple gjithashtu mbështeti Passkeys  për të shtuar një shtresë shtesë sigurie për përdoruesit në internet. Passkeys do të funksionojnë gjithashtu me produkte jo të Apple dhe janë të disponueshëm përmes Keychain tuaj iCloud.

Nëse jeni pronar iPad dhe pyesni pse nuk e keni marrë softuerin e ri, le t’ju kujtojmë se iPadOS 16 do të lansohet më vonë këtë vjeshtë./Engadget

Përgatiti: Nuhi Shala