Si të bllokoni profilin tuaj në Facebook: Bëjeni gjithçka private

Facebook, një nga pionierët e mediave sociale, ka treguar se vlerëson privatësinë e përdoruesve të saj më shumë se gjithçka tjetër. Në përputhje me premtimet e saj, platforma nisi një veçori të Lock Profile të Facebook për përdoruesit e saj në Indi. Kjo i lejoi përdoruesit ti bënin profilet e tyre plotësisht private.

Facebook ka filluar përdorimin e funksionit për të zgjedhur shtete, të tilla si Mbretëria e Bashkuar dhe Bangladeshi.

Për shkak të incidenteve në rritje të vjedhjes së identitetit, përdoruesit besnikë të Facebook kishin nevojë për një veçori tjetër mbrojtjen e interesave të e tyre. Sidomos, gratë, të cilat shpesh janë subjekt i mashtrimeve dhe shpifjeve në Facebook, u duhej funksioni për ti mbrojtur profilet e tyre.

Pasi të aktivizoni këtë veçori, çdo person që nuk është mik juaji në Facebook nuk do të jetë në gjendje të shikojë, shkarkojë apo ndajë fotot, videot ose të dhënat tuaja të profilit, apo të dhëna të tjera private.

Afati juaj kohor do të jetë gjithashtu i padukshëm për ata qtë cilët nuk janë miq tuaj. Kjo do të thotë që privatësia e çdo postimi të mëparshëm që keni harruar ta ndryshoni ‘në private’ do të kalojë automatikisht në private. E vetmja gjë që çdo ngacmues do të ketë mundësi të ketë është një pjesë e vogël e informacionit tuaj.

Më parë, Facebook prezantoi një veçori të quajtur Profile Picture Guard, i cili vetëm pengonte vjedhjen e fotografisë së profilit. Por, tani është shfaqur një masë më gjithëpërfshirëse në formën e kësaj figure të profilit të kyçjes dhe premton të sigurojë shumë më shumë mbrojtje të privatësisë.

Si bëhët bllokimi i profilit tuaj në Facebook në aplikacionin Android

Për të kyçur profilin tuaj në Facebook në Android, ndiqni këto hapa:

  1. Hape The Facebook App.
  2. Kliko More under Your Profile Picture.
  3. Kliko Lock Profile.
  4. Kliko në  ‘Lock Your Profile’ për ta konfirmuar selektimin.

Pasi të keni mundësuar këtë funksion, duhet të mbani në mend një gjë: nuk mund të postoni asgjë si publike. Vetëm miqtë tuaj mund t’i shohin postimet tuaja pasi ta keni bërë këtë zgjedhje.